nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 1 april

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Hieronder inzage op vier essentiële cijfers. Nieuw vandaag is de inzicht in de exportcijfers. Maar u ziet ook de cijfers van de invoorraadname van auto’s bij autobedrijven, de nieuw verkopen gedurende de maand en het aantal APK’s dat wordt afgemeld bij de RDW.

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Import occasions
Gisteren zijn er 29 occasions van een Nederlands kenteken voorzien. Dit is het laagste aantal van alle werkdagen in maart. De opgestarte RDW-keuringen voor de import van occasions heeft dus nog geen impact op de cijfers.

Nieuw verkopen
Gisteren was er een hoge piek in de registraties van nieuwe auto’s. Wellicht om deze nog in het eerste kwartaal te realiseren.

grafiek

grafiek

Aantal uitgevoerde ORB's: In voorraadname occasions
Het aantal ORB’s (Online Registratie Bedrijfsvoorraad) liet gisteren voor het eerst in lange tijd een stijging zien t.o.v. voorgaande week. Dit zijn het aantal voertuigen dat autobedrijven in hun eigen voorraad opnemen om doorgaans weer aan te bieden op de occasionmarkt.

grafiek

grafiek

Aantal Export
Ondanks dat zakelijk transport tussen vele landen nog mogelijk is, blijven de exportcijfers dalend, al de afgelopen dagen wel op een vergelijkbaar aantal per dag.

grafiek

grafiek

Aantal uitgevoerde APK's
Het aantal APK’s dat autobedrijven met werkplaatsen hebben uitgevoerd liet ook gisteren een daling t.o.v. het aantal vorige week dinsdag zien. 

grafiek

grafiek

 

Zakelijke verzoeken?
Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar grootzakelijk@vwe.nl. Pers aamvragen: bel 088 - 893 7001 of mailt naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op