nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 23 maart

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. De belangrijke vraag die nu gesteld wordt: welke impact heeft dit op de dienstverlening en omzet in de automotive?

Hieronder inzage op vier essentiële cijfers. Nieuw vandaag is de inzicht in de exportcijfers. Maar u ziet ook de cijfers van de invoorraadname van auto’s bij autobedrijven, de nieuw verkopen gedurende de maand en het aantal APK’s dat wordt afgemeld bij de RDW. 

Meer data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op, bel 088 - 893 7001 of mail info@vwe.nl.

Aantal exports
Het aantal exports van occasions blijft afnemen, doordat er geen of minder export mogelijk is naar bijvoorbeeld landen in ‘lockdown’.

 

knip

grafiek

 

Nieuw verkopen
Er zijn vrijdag meer nieuwe auto’s geregistreerd dan de week ervoor. Vooralsnog blijven de afleveringen van nieuwe auto’s vrij normaal doorlopen.

knip

grafiek

 

Aantal voertuigen in voorraad genomen
Het aantal auto’s dat Nederlandse autobedrijven in voorraad hebben genomen, vertoonde afgelopen vrijdag een daling. De piek die er meestal op vrijdag in ORB’s (Online Registratie Bedrijfsvoorraad) te zien is, was nu beperkt zichtbaar.

grafiek

grafiek

 

Aantal uitgevoerde APK's
De postieve trend bij APK’s houdt aan. Het aantal APK’s lag de hele week wat boven het niveau van voorgaande week. Werkplaatsen blijven open, en wellicht zijn consumenten nu geneigd eerder een afspraak voor APK te maken omdat ze nu meer tijd hebben om naar garage te gaan.

 

grafiek

grafiek

 

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op