nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 3 april

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Hieronder inzage op vier essentiële cijfers. Nieuw vandaag is de inzicht in de exportcijfers. Maar u ziet ook de cijfers van de invoorraadname van auto’s bij autobedrijven, de nieuw verkopen gedurende de maand en het aantal APK’s dat wordt afgemeld bij de RDW.  

Aantal uitgevoerde ORB's
Het aantal ORB’s (Online Registratie Bedrijfsvoorraad) is gisteren weer verder gedaald met ruim 12 procent ten opzichte van verleden week. Ten opzichte van verleden jaar zien we dat het aantal ORB’s dalende is.  

knip

grafiek

Nieuw verkopen
Het aantal nieuwe registraties lag gisteren op minder dan de helft van het aantal van een week eerder. Dit lijkt te maken te hebben met dat er net een nieuw kwartaal is gestart en veel auto’s aan het einde van het eerste kwartaal zijn geregistreerd. 

knip

Aantal Export
Na een steeds verdere afname is het aantal exports gisteren weer gegroeid ten opzichte van een week geleden. Procentueel vrij sterk zelfs, maar het volume is nog steeds veel minder dan vorig jaar.

knip

grafiek

Het aantal uitgevoerde APK's
Het aantal APK’s ligt al de hele week onder het niveau van de afgelopen twee weken. Aantallen liggen echter nog wel boven die van vorig jaar.

knip

grafiek

 

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mailt naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op