nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 30 maart

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Hieronder inzage op vier essentiële cijfers. Nieuw vandaag is de inzicht in de exportcijfers. Maar u ziet ook de cijfers van de invoorraadname van auto’s bij autobedrijven, de nieuw verkopen gedurende de maand en het aantal APK’s dat wordt afgemeld bij de RDW.  

Nieuw verkopen
Afgelopen vrijdag werd het hoogste aantal nieuwe auto’s van de hele maand geregistreerd. De afgelopen week kwam uit op een stijging van 4% ten opzichte van de week ervoor. 

grafiek

grafiek

 

In voorraadname occasions
Het aantal ORB’s (Online Registratie Bedrijfsvoorraad) is ook vrijdag weer gedaald. De afgelopen week zijn aantallen geregistreerde in voorraadnames flink afgenomen t.o.v. de week ervoor (-20%). 

grafiek

grafiek

 

Aantal Export
Ook afgelopen vrijdag is er erg weinig geëxporteerd. Vorige week lag het totaal aantal exporten 35% lager dan de week ervoor.

grafiek

grafiek

 

Aantal uitgevoerde APK's
Het aantal APK’s liet vrijdag een relatief sterke daling zien ten opzichte van een week eerder. Over de hele vorige week gekeken, is te zien dat de (tijdelijke) groei in APK’s over is, maar dat het volume nog steeds hoger ligt dan begin maart.

grafiek

grafiek

 

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar grootzakelijk@vwe.nl.

Pers
Bent u van de media? Bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op