nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 7 april

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Hieronder inzage op vier essentiële cijfers. Nieuw vandaag is de inzicht in de exportcijfers. Maar u ziet ook de cijfers van de invoorraadname van auto’s bij autobedrijven, de nieuw verkopen gedurende de maand en het aantal APK’s dat wordt afgemeld bij de RDW.  

Aantal uitgevoerde APK's: toch weer een stijgende lijn te pakken
Na een week van dalingen is het aantal APK’s (verplichte periodieke keuring) gisteren eindelijk weer wat toegenomen. De groei in de eerste dagen van april is, vergeleken met vorig jaar, het grootste in de provincies Zuid-Holland en Utrecht. Namelijk 5%. In Limburg en Drenthe was de groei het kleinst, maar werd toch nog een plusje (1%) genoteerd.

knip

grafiek

Aantal uitgevoerde ORB's: flinke daling
Het aantal ORB’s (invoorraadname van occasions bij autobedrijven) is sterk gedaald. Afgelopen weken is te zien dat de aantallen naar lager niveau afdalen. Dit komt ook doordat diverse auto-inkoopservices zijn stilgelegd en veel autobedrijven terughoudend zijn met het inkopen van voertuigen.

knip

grafiek

 

Aantal exports: laagste niveau tot op heden bereikt
Het aantal exports blijft rond de 500 auto’s per dag liggen. Gisteren was de dag waarop het laagste aantal geëxporteerde voertuigen werd genoteerd sinds de start van de coronacrisis.

knip

grafiek

Nieuw verkopen: 
Er zijn gisteren verhoudingsgewijs weinig nieuwe auto’s geregistreerd. Het is afwachten of dit komt doordat de maand april net is gestart is en aantallen komende dagen weer omhoog gaan, of dat dit een langdurigere terugval is vanwege de coronacrisis. 

knip

 

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mailt naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op