VWE Automotive

SilverDAT calculate het normcalculatiesysteem bij reparaties en schadeherstel

In 2013 maakte VWE de internationale samenwerking met het Duitse DAT Group bekend.  Deze samenwerking creëert unieke producten zoals SilverDAT-normcalculaties. Dit is het nieuwe normcalculatiesysteem voor reparatie, banden, hagel-, glas- en carrosserieschade. Het moment is nu aangebroken dat de Nederlandse markt kennis kan gaan maken met dit product.  

SilverDAT calculate zorgt ervoor dat u in een handomdraai gedegen en gestructureerde normcalculaties maakt gebaseerd op volledige fabrieksinformatie. SilverDAT calculate biedt tegen aantrekkelijke tarieven autobedrijven en schadeherstelbedrijven de mogelijkheid om efficiënt schadecalculaties te maken voor zowel opdrachtgevers (verzekeraar, fleetowner, lease-maatschappij) als consumenten.

Transparantie voor uw klant

Uw klanten vereisen dat u steeds meer transparantie in uw werkzaamheden laat zien door het gedegen en gestructureerd vastleggen van voertuigschades of -reparaties. Met SilverDAT calculate kunt u op een genormeerde en snelle manier deze schades of reparaties vastleggen en berekenen.

 

Snel de juiste onderdelen bestellen

De gedetailleerde calculaties bieden inzicht voor managementrapportages en dossiervorming. De calculaties kunnen ook gebruikt worden door opdrachtgevers voor financiële accordering van uw werk. Door de originele fabrieksinformatie van onderdelen kunt u de uitkomst van de calculaties ook gebruiken voor het bestellen van de juiste onderdelen.

 

Gebaseerd op moderne standaarden

Tijd is geld. SilverDAT calculate is opgezet volgens de nieuwste (web)standaarden. Hierdoor is het calculatiesysteem snel eigen te maken en hoeft u geen dagenlange gebruikerstraining te volgen om er goed mee overweg te kunnen.

 

SilverDAT calculate gebruikt u vanaf het VWE-dienstenplatform of via een webservice in uw eigen softwaresysteem en komt in 2 versies op de markt:

 

SilverDAT calculateBasis is het normcalculatiesysteem bedoeld voor autobedrijven die graag de regie over een schademelding van een klant in eigen hand willen houden. SilverDAT calculateBasis biedt op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om gestructureerde calculaties te maken van alle reparaties die aan een voertuig gedaan kunnen worden.

 

SilverDAT calculatePro is het normcalculatiesysteem bedoeld voor schadeherstelbedrijven. Met behulp van SilverDAT calculatePro kunnen normcalculaties worden gemaakt die worden behandeld door opdrachtgevers zoals verzekeraars, fleetowners of leasemaatschappijen. SilverDAT calculatePro wordt medio 2014 verwacht op de Nederlandse markt.

 

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op vwe.nl/calculate of neem contact op met het Klant Contact Center via 088 - 8937001.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op