VWE Automotive

Terugval in aantal kilometers leidt tot minder onderhoud

Uit een rapport van ING Economisch Bureau blijkt dat de onderhoudsmarkt achteruit gaat als gevolg van een terugval in het aantal kilometers dat gereden wordt. Een proactieve benadering van autobedrijven naar consumenten als het gaat om aftersales wordt daardoor steeds belangrijker.

 

Consument wordt prijs-kritischer

In 2013 zijn er aanzienlijk minder auto’s geregistreerd. Particuliere autorijders blijven langer in dezelfde auto rijden en maken minder kilometers. Dit is een logisch gevolg van de dalende koopkracht en de stijgende verbruikskosten. Dit heeft zijn effect op de drukte in de werkplaats. Minder kilometers betekent minder onderhoud. Maar ook de consument die steeds prijs-kritischer wordt zorgt ervoor dat de omzet in de werkplaats daalt.

 

VWE helpt autobedrijven op weg

VWE speelt hier op in met diensten en producten die autobedrijven daarbij helpen. Occasion Garant Plan is voor autobedrijven een tool om werkplaatsvulling te creëren en klanten te binden, door een reparatiekostenverzekering aan te bieden bij onderhoud en verkoop van occasions. Maar ook de APK dienstverlening helpt u uw werkplaats te vullen: met APK statistieken heeft u direct inzicht in uw prestaties t.o.v. het jaar daarvoor en kunt u hier tijdig actie op ondernemen. Of attendeer uw klanten op de naderende APK d.m.v. de APK vervaldatum mailing.

 

Bron: ING Economisch Bureau, Visie op uw sector en uw regio in 2014

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op