nieuwsbericht

Tijdelijke kentekens voor BPM-teruggaaf niet meer geaccepteerd door Belastingdienst

De Belastingdienst geeft geen rest-BPM van geëxporteerde voertuigen meer terug wanneer de inschrijving binnen de EER wordt aangetoond met een tijdelijk kenteken/registratie. Per 1 januari 2016 kan dit alleen nog met een duurzame registratie.

Duurzame registratie

Het voertuig moet duurzaam geregistreerd worden in het land van bestemming, voordat de rest-BPM teruggevraagd kan worden. Dit betekent dat het veld H op het registratie-/kentekenbewijs niet gevuld mag zijn met een eind-/geldigheidsdatum. Deze aanpassing is onlangs door de Eerste Kamer aangenomen.

In dit overzicht wordt weergegeven welke registratie-/kentekenbewijzen geschikt zijn voor BPM-teruggaaf bij export, volgens de laatste berichtgeving vanuit de overheid.

Registratie binnen 13 weken
Een andere wijziging in de regelgeving is dat het geëxporteerde voertuig niet alleen duurzaam in een EER-land moet worden geregistreerd, maar ook dat deze registratie binnen 13 weken moet plaatsvinden. Wanneer het voertuig later dan 13 weken na export wordt geregistreerd, vervalg het recht op BPM-teruggaaf.  Dit geldt voor exporten die op of na 1 januari 2016 zijn gedaan.

Vragen?
Heb je vragen over welke kentekenbewijzen wel geaccepteerd worden? Neem dan contact op met ons Klant Contact Center via 088 - 893 7001 of info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op