nieuwsbericht

Veel nieuwe auto’s geregistreerd | Marktinzicht Coronacrisis (1 mei)

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Wilt u de inzichten van de afgelopen dagen zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.
 

Meer dan 10.000 ORB’s
Gisteren zijn er meer dan 10.000 ORB’s (registraties van nieuwe occasionvoorraad bij autobedrijven) gedaan, meer dan afgelopen donderdagen. Dit hogere aantal komt mogelijk doordat er gisteren veel nieuwe auto’s zijn afgeleverd en er dan tegelijk ook meer auto’s terugkomen. Zie de cijfers omtrent de nieuw verkopen.
 

knip

foto

 

Nieuw verkopen: eindpiek in april

Er zijn gisteren heel veel nieuwe auto’s geregistreerd. Het hoogste aantal van de hele maand april. Toch past dit wel binnen het patroon; ook in maart werden de meeste auto’s geregistreerd op de laatste dag van de maand.

de

grafiek 2

Opnieuw meer export
Export lag ook gisteren weer hoger dan vorige week. Al een week lang presteert export nu duidelijk boven de voorgaande weken.
 knip

expport

Aantal uitgevoerde APK's
Het aantal APK’s blijft onveranderd sterk presteren. Het aantal van gisteren ligt vrijwel gelijk aan vorige week.

knip

grafiek

 

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op