VWE Automotive

Verplichting Documentnummer en Tenaamstellingscode

Op 1 januari 2014 is de Kentekencard door de RDW geïntroduceerd, waarmee belangrijke wijzigingen in de processen en procedures rond de vrijwaring, tenaamstelling, demontage en export van voertuigen zijn ingegaan. Voor alle voertuigen die zowel vóór als na 1 januari 2014 in uw bedrijfsvoorraad zijn opgenomen houdt dit in dat er een Tijdelijk Documentnummer en Tenaamstellingscode nodig is bij een eigenaarswisseling, waarbij de transactie niet door uzelf wordt uitgevoerd.

 

Wat betekent dit voor u?

Transacties rondom eigenaarswisseling van alle voertuigen die in uw bedrijfsvoorraad staan, die u niet zelf uitvoert (bijvoorbeeld bij export en tenaamstelling), zijn alleen mogelijk wanneer u het Tijdelijk Documentnummer en de Tenaamstellingscode meebrengt naar het bedrijf/loket die de transactie voor u uitvoert. Om fouten te voorkomen raden wij u aan om de codes uit te printen. Hebt u geen beschikking over een printer, dan kunt u de code ook opschrijven en meebrengen. Klik hier voor een voorbeeld.

 

Let op: het Tijdelijk Documentnummer en de Tenaamstellingscode kunnen slechts één keer worden gebruikt en zijn alleen geldig wanneer het voertuig nog in dezelfde voorraad/op dezelfde naam staat als het moment waarop de codes zijn aangevraagd. Voor iedere transactie rondom eigenaarswisselingen moeten dus nieuwe codes worden aangevraagd.

 

Waar vindt u het Tijdelijk Documentnummer en de Tenaamstellingscode?

In deze handleiding (PDF) leggen wij u stap voor stap uit hoe u het Tijdelijk Documentnummer en de Tenaamstellingscode opzoekt en uitprint.

 

Vragen?

Hebt u, na het lezen van de handleiding, nog vragen? Neem dan contact op met ons Klant Contact Center, via 088 - 893 7001 of info@vwe.nl. Vanwege de vele vragen die wij over de wijzigingen rondom de Kentekencard ontvangen kan de wachttijd bij het Klant Contact Center oplopen.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op