nieuwsbericht

Voorkom boetes en risico's: bied uw internationale klant de groene kaart aan

Sinds de invoering van de kentekencard worden voertuigen op eigen kenteken geëxporteerd. Hierdoor weet u als verkoper niet altijd of uw klant het voertuig over de weg naar het land van bestemming vervoerd. En als u niet weet of uw klant met de auto gaat rijden kunt u hem ook niet wijzen op zijn verzekeringsplicht. Wanneer de koper onverzekerd de weg op gaat heeft dit ook gevolgen voor u.

Wat als mijn klant onverzekerd is?
Als uw klant onverzekerd met het exportvoertuig over de weg rijdt zijn er risico’s voor hem, maar ook voor u als verkoper. Uw klant riskeert een boete voor onverzekerd rijden en u loopt de kans op narisico. Dit houdt in dat de verzekeraar nog risico loopt nadat de verzekering al formeel is beëindigd. Bij schade moet er namelijk door een verzekeraar worden betaald. Indien het voertuig niet is verzekerd wordt er aanspraak gedaan op de laatst lopende verzekering: uw bedrijfsvoorraadverzekering. In dat geval moet de verzekeraar uitkeren, waardoor u het risico loopt dat uw verzekeringspremie stijgt.

Hoe voorkom ik deze situatie?
Om te voorkomen dat u narisico loopt is het belangrijk dat uw klant het voertuig laat verzekeren wanneer deze gaat rijden met het exportvoertuig. Dit doet u met de groene kaart (een 15 daagse verzekering met WA-dekking voor exportvoertuigen). U sluit de groene kaart eenvoudig af via Mijn VWE, waarna u deze vervolgens direct kunt printen. Uw klant kan zo onbezorgd op pad.

De voordelen op een rij:

  • Direct afsluitbaar via Mijn VWE
  • Optimale dienstverlening naar de klant
  • Geen onnodig bedrijfsrisico
  • Verkoopmogelijkheden voor witte platen


Wilt u meer weten over de mogelijkheden en het direct afsluiten van de groene kaart? Kijk dan hier of neem contact met ons op via info@vwe.nl of 088-8937001.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op