cartheft

VWE TheftRating: Inzicht in diefstalrisico van voertuigen

Is het voor u interessant om te weten hoe diefstalgevoelig een voertuig is? Dan komt u waarschijnlijk uit op VWE TheftRating. Met dit nieuwe product van VWE weet u welk voertuig erg diefstalgevoelig is, welke juist niet en met welke schadelast u rekening moet houden.

 

Hoe VWE TheftRating werkt
De altijd up-to-date VWE TheftRating-data biedt u inzicht in het specifieke diefstalrisico van een auto. Het risico is tot op uitvoeringsniveau en bouwjaar berekend. Naast de kans op diefstal wordt ook de waarde van de auto meegenomen. Daarmee kan het risico ook in een bedrag worden getoond. Tevens kan VWE u een onderbouwing geven van de verschillen in diefstalrisico. De TheftRating-data van VWE geeft inzicht in het diefstalrisico van zowel personenauto’s als lichte bedrijfswagens tot 10 jaar oud. 
 

TheftRating voorbeeld: Range Rover Velar 
De Range Rover Velar is een fraai nieuw model, en blijkt ook geliefd bij criminelen. Hoewel het aantal Velars op de weg nog gering is, is al wel te zien dat de kans op diefstal groter is dan bij andere auto’s. Bovendien ligt ook de waarde van deze voertuigen hoog, zeker voor de krachtige uitvoeringen. 

De data van VWE TheftRating houdt rekening met zowel de kans op diefstal als de mogelijke schadelast, en geeft bij een Range Rover Velar 5.0 V8 het risico ‘Hoog’ aan. Voor sommige 4-cilinder Velars is het risico daarentegen ‘Gemiddeld’. Het is dus belangrijk om elk voertuig specifiek te beoordelen aan de hand van de meest actuele en gedetailleerde data.

Vanuit de data van VWE TheftRating blijkt dat de Top tien meest gestolen auto’s in Nederland in 2020 bestaat uit: 
 

Top 10 meest gestolen auto's in Nederland

tabel

Bron: VWE Automotive 


Verkrijg direct inzicht in diefstalrisico
Op basis van uw wensen kan VWE deze informatie leveren op de manier en in het formaat dat daar het beste bij aansluit. Denk dan aan informatie via een webservice, verrijking van een lijst voertuigen of als extra velden binnen bestaande bestandsleveringen. 

Neem contact op met VWE, Data Science & Intelligence. Bel met 088 - 893 7001 of mail naar grootzakelijk@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op