nieuwsbericht

Wijzigingen per 1 januari 2016: innemen en onbruikbaar maken van kentekenplaten

Per 1 januari 2016 wijzigt de RDW de werkwijze voor het innemen en onbruikbaar maken van kentekenplaten. Alles om te voorkomen dat er ongeldige platen in omgang blijven. Daarom worden de regels rondom het bewaren en registreren van kentekenplaten aangepast. Naast demontage, is dit ook bij export een belangrijk item. We leggen uit wat er per 1 januari verandert.

Per 1 januari 2016 veranderen 2 zaken rondom het bewaren en registreren van kentekenplaten:
 

  1. Kentekenplaten bewaren
    Naast de huidige verplichting om bij OREH-, EDD- en ORAD-transacties kentekenplaten in te nemen en onbruikbaar te maken, wordt het vanaf 1 januari 2016 verplicht om de kentekenplaten van de laatste 10 transacties te bewaren. Bij bedrijfscontrole moet je de platen kunnen tonen.
     
  2. Registratie van de lamineercodes
    Vanaf 1 januari 2016 is het verplicht om bij iedere OREH- en/of EDD-transactie de lamineercodes van de ingenomen kentekenplaten te registreren. De lamineercode is het 10-cijferige unieke nummer van een kentekenplaat. Tijdens het afmelden van het voertuig voor export, moeten de lamineercodes worden ingevoerd. Uiteraard zorgen we ervoor dat je vanaf 1 januari 2016 de mogelijkheid hebt om de lamineercodes in de exportapplicatie van VWE te registreren.

    Bij ORAD-transacties wordt de registratieplicht van de lamineercodes op een later moment ingevoerd. De RDW informeert de erkenninghouders hierover.


Meer weten?
Wil je meer weten over de wijzigingen? Neem dan contact op met de klantenservice van de RDW. Heb je vragen over de systemen van VWE? Neem dan contact met ons op, via info@vwe.nl of 088 – 893 7001.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op