header

5 dingen om over na te denken, vóórdat u een nieuwe website laat maken

1) Wat zijn uw doelen?
Voordat u een website laat bouwen, is het belangrijk om na te denken welke doelen u met uw website wilt bereiken. Wilt u dat bezoekers telefonisch contact met u gaan opnemen voor bijvoorbeeld een proefrit? Zorg dan dat uw telefoonnummer op iedere pagina prominent in beeld staat. En als u uw bezoekers direct een afspraak voor de werkplaats wilt laten maken, dan is het handig om dit in de website in te bouwen. Andere website-doelen waar u aan kunt denken zijn het opvragen van een offerte, het inschrijven voor een nieuwsbrief, het verkopen van online onderdelen of het bekijken van een video. Deze doelen bepalen hoe uw website eruit moet zien.
 

2) Welke stijl wilt u?
Welke kleuren wilt u gebruiken? En welk lettertype? Wilt u een grote foto op uw homepage of bijvoorbeeld een filmpje? Kortom: denk alvast na over de stijl op uw website. Heeft u nog geen huisstijl? Vaak is een logo al genoeg om een passende stijl voor uw website te bepalen. We denken graag met u mee, zodat uw website écht helemaal bij uw bedrijf past.
 

3) Via welk systeem gaat u uw advertenties plaatsen?
Met een voertuigadvertentiesysteem kunt u uw voertuigen op sites als Marktplaats en Autotrack plaatsen, maar ook op uw eigen website. Zo toont u altijd uw actuele voorraad op uw eigen website. Het is handig om uw website en het adverteren bij één partij onder te brengen, zodat u één aanspreekpunt heeft!
 

4) Welke websites vindt u goed?
Bekijk eens wat websites van autobedrijven in uw omgeving. Wat spreekt u aan in deze websites en wat juist niet? Dit helpt u om te bepalen wat u bij uw eigen website wilt. U kunt ook alvast enkele voorbeelden bekijken van websites die VWE heeft gemaakt.
 

5) Hoe vaak wilt u uw website veranderen?
Om uw bezoekers geïnteresseerd te houden, is het slim om uw website actueel te houden. Plaats bijvoorbeeld seizoensgebonden acties op uw website, gericht op winterbanden of een aircocheck. Het is dan handig als u zelf uw website kunt bewerken, zonder tussenkomst van een websitebouwer. Met een website van VWE kunt u altijd zelf wijzigingen doen en kunt u zelfs tussentijds – kosteloos – van design wisselen.
 

Wilt u meer tips over uw website?
Lees dan ook deze blog met tips over foto’s op uw website en deze blog met tips voor websites die gespecialiseerd zijn in onderhoud.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op