nieuwsbericht

Aantal tenaamstellingen zakt weg, maar niet in elke regio

Wat is de stand van zaken in de autobranche? In de wekelijkse data-update van VWE Automotive is kijken we naar de cijfers uit de occasionmarkt. Deze week zien we het aantal tenaamstellingen wegzakken, na twee weken van stijging. Wel zijn er regionaal verschillen te zien: de ene provincie doet het beter dan de andere. De export stijgt voor de tweede achtereenvolgende week. 

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

Zeer stabiele ontwikkeling bedrijfsvoorraden
Vorig week zijn er 58.422 auto’s in bedrijfsvoorraden gezet. Dat betekent een groei van 1,8% ten opzichte van de week ervoor. Het aantal ORB’s ligt sinds begin oktober elke week rond de 58 a 59.000 auto’s, en is dus erg stabiel.

Inline Frame URL

Aantal tenaamstellingen daalt met meer dan 3 procent
Terwijl er iets meer auto’s in voorraad zijn gezet, werden er vorige week minder tenaamgesteld. Dit na een stijgende lijn van twee weken. In totaal werden 22.375 auto’s tenaamgesteld; dat zijn 3,3% minder dan de week ervoor.

Vooral in Flevoland en Friesland werden er minder occasions verkocht. In Groningen en Drenthe bleven verkopen nog het meeste op peil. Consumenten uit Zuid-Holland vormen nog altijd de grootste occasionmarkt.

Inline Frame URL

Opnieuw flinke stijging van de export
Er zijn vorige week 7.242 auto’s geëxporteerd. Dat is een groei van 3,0% ten opzichte van de week ervoor. En het hoogste aantal auto’s in 6 weken tijd. Vooral dinsdag 1 december was een goede dag, met 1.681 geëxporteerde auto’s. De wekelijkse Automarkt Beverwijk - die op dinsdag gehouden wordt - speelt hier belangrijke een rol in.

Inline Frame URL

Aantal APK’s daalt sneller dan gebruikelijk
Het aantal APK’s liep behoorlijk terug. Vorige week zijn er slechts 129.174 keuringen uitgevoerd; 5.880 minder dan de week ervoor. Dat is een daling van 4,4%. Deels is dat een gebruikelijk verloop in deze tijd van het jaar. Maar aantallen blijven daarnaast wat meer achter dan de verwachting; er werden 2,6% minder APK’s uitgevoerd dan vorig jaar in dezelfde week.

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact op met Danny Miedema via 06 10 89 24 47 of stuur een mail naar grootzakelijk@vwe.nl. Persaanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op