header

Car-Systems B.V. breidt garagesoftware uit met het schadecalculatiesysteem van VWE

SilverDAT calculate is volledig geïntegreerd in het garagesoftwarepakket van Car-Systems B.V. Het schadecalculatiesysteem van VWE is nu direct beschikbaar voor de autobedrijven die gebruik maken van de garagesoftware van Car-Systems B.V.

Het grote voordeel van de koppeling met SilverDAT calculate is dat de calculatie gestart kan worden vanuit een werkorder van Car-Systems. Klantgegevens, kenteken en chassisnummer worden automatisch ingevuld in de calculatie. SilverDAT calculate levert een norm-calculatie welke voorzien is van fabriekstijden, OE-nummers, Nederlandse prijzen en AZT spuitsysteem. Hiermee kan een compleet schaderapport worden opgemaakt om in te dienen bij een opdrachtgever. Wanneer de calculatie gemaakt is, kan de gebruiker deze inlezen in de werkorder. Hiermee zijn alle waardes zoals arbeidstijden, spuitwerk en onderdelen overgenomen in het garagesoftwarepakket.

Meer bedrijven van dienst zijn
“Ons softwarepakket is opgebouwd in modules. Zodat de klant naar wens het beste pakket kan samenstellen. Door de koppeling met SilverDAT calculate kunnen wij nog meer bedrijven van dienst zijn. Door een intensieve testperiode naar tevredenheid af te sluiten, kunnen we nu ook andere bedrijven het gemak van schade calculeren aanbieden. Daarnaast werken we al jaren samen met VWE. Een win-win situatie voor iedereen”, aldus Nico Houben – directeur Car-Systems B.V.

Wat is SilverDAT calculate?
SilverDAT calculate is een schadecalculatiesysteem waarmee autobedrijven eenvoudig een calculatie maken en daarvan een professioneel schaderapport kunnen uitdraaien. “Via het kenteken of chassisnummer vraagt het bedrijf unieke voertuiginformatie op, zoals de exacte uitvoeringsspecificaties en af-fabriek geleverde opties”, aldus Jasper Verweij, directeur DAT Nederland. “Het vervolgproces, zoals een schadecalculatie, wordt daardoor een stuk eenvoudiger. En door de integratie met de garagesoftware helemaal.” Daarnaast hebben autobedrijven de mogelijkheid om in SilverDAT calculate onderdeelnummers en -prijzen op te vragen, waardoor het bestellen van verkeerde onderdelen verleden tijd is.

Volgende week zijn VWE en Car-Systems B.V aanwezig op de Auto Prof Vakbeurs in Gorinchem. We zijn te vinden op stand 147 (VWE) en 180 (Car-Systems B.V.) waar iedereen welkom is voor een demo over SilverDAT calculate of één van de andere diensten.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op