kerstmarkt neurenberg

De 7 Leukste Kerstmarkten in Duitsland

Voor alle kerstliefhebbers: heb je de kerstmarkten in Nederland al ontdekt en ben je op zoek naar iets nieuws? Denk dan eens aan de sfeervolle kerstmarkten bij onze oosterburen in Duitsland, waar ze precies weten hoe de kerstperiode gevierd moet worden. 

Let wel op: in de meeste Duitse steden heb je een milieusticker nodig. Deze 'Umweltplakette' of 'milieusticker' kun je hier eenvoudig online aanvragen. Zo ben je optimaal voorbereid en kun je volop genieten van de kerstsfeer. 

Hier zijn de zeven leukste kerstmarkten in Duitsland voor 2023: 

1. Kerstmarkt Düsseldorf 

 kerstmarkt dusseldorf

De kerstmarkt van Düsseldorf, gelegen aan de rivier de Rijn en slechts drie uur rijden vanuit Amsterdam, is een waar winters sprookjesparadijs. De stad, die bekendstaat om zijn fantastische winkels, bruisende uitgaansgebied en rijke cultureel leven, transformeert zijn verschillende delen van het centrum, waaronder de Marktplatz, Heinrich-Heine Platz, Gustaf Grundgens Platz, Schadowplatz, Stadtbruckchen en de Flingerstrasse, in een gezellige kerstsfeer. Bezoekers kunnen genieten van een sfeervolle wandeling door het prachtige Düsseldorf, terwijl ze zich laten betoveren door de kerstpracht die al in november begint. 

Openingsdagen 

De markt is geopend van 23 november tot 30 december, met uitzondering van enkele dagen. De toegang is gratis. 

Milieusticker 

Terwijl je je verwondert over de kerstpracht in Düsseldorf, vergeet dan niet je milieusticker, zodat je zonder zorgen van deze magische ervaring kunt genieten. 

2. Kerstmarkt Keulen (Köln) 

 kerstmarkt keulen

De bruisende stad Keulen staat bekend om zijn indrukwekkende Dom en uitbundig gevierde carnaval. Maar het echte hoogtepunt is de kerstmarkt, een van de drukst bezochte van Europa. De markt, die eind november begint, strekt zich uit van de Dom tot de Alter Markt, Rudolfplatz en Heumarkt, met gezellige kramen vol unieke cadeaus en sprookjesachtige taferelen. 

Openingsdagen 

De markt is geopend van 23 november tot 23 december. De toegang is gratis. 

Milieusticker 

Laat de milieusticker jouw toegangsticket zijn tot de sfeervolle kerstmarkt van Keulen, waar historie en vreugde hand in hand gaan. 

3. Kerstmarkt Aken (Aachen) 

 kerstmarkt aken

De Duitse stad Aken, gelegen dicht bij de Nederlandse grens, staat bekend om zijn historische gebouwen zoals de Dom, het veertiende-eeuwse stadhuis en het Couvenmuseum. Tijdens de jaarlijkse kerstmarkt, die 1,5 miljoen bezoekers trekt, wordt het gebied rondom de Dom en het Rathaus gevuld met sfeervolle kramen, lekkernijen, fonkelende lichtjes en passende muziek. 

Openingsdagen 

De markt is geopend van 21 november tot 23 december. De toegang is gratis. 

Milieusticker 

Laat de milieusticker jouw sleutel zijn tot de charme van Aken, waar de kerstmarkt en historische architectuur samensmelten tot een onvergetelijke ervaring. 

4. Kerstmarkt Oberhausen 

 kerstmarkt oberhausen

Vanaf half november is de binnenstad van Oberhausen gehuld in kerstsfeer, met professionele kramen en chalets, zowel in de Altstadt als in het overdekte winkelcentrum CentrO. De Bergkerstmarkt, Santa Village en Kaboutermarkt bieden een diversiteit aan lekkernijen, handgemaakte producten en kindervermaak. Het winkelcentrum CentrO heeft daarnaast 220 winkels, een bioscoop en diverse restaurants. 

Openingsdagen 

De markten zijn geopend van 11 november tot 23 december. De toegang is gratis. 

Milieusticker 

Laat de milieusticker jouw toegangsticket zijn tot de sfeervolle kerstmarkt van Keulen, waar historie en vreugde hand in hand gaan. 

5. Kerstmarkt Berlijn 

kerstmarkt berlijn

Berlijn, de stad met een rijke geschiedenis en modern aanzicht, biedt diverse kerstmarkten verspreid over het centrum en in andere delen van de stad. Van de Gedächtniskirche tot de Richardplatz, van de Gendarmenmarkt tot de Potsdamer Platz en Alexander Platz, en zelfs in Charlottenburg, Spandau en Zehlendorf zijn er sfeervolle kerstmarkten te vinden. 

Openingsdagen en -tijden 

De markt is geopend van 27 november tot 26 december. De toegang is gratis. 

Milieusticker 

In het dynamische Berlijn, waar historie en moderniteit samenkomen, zorgt de milieusticker ervoor dat je ongestoord kunt genieten van de diversiteit aan kerstmarkten. 

6. Christkindlesmarkt in Neurenberg 

kerstmarkt neurenberg

De Beierse stad Neurenberg verwelkomt zijn bezoekers in winterse sferen vanaf eind november. De historische binnenstad komt tot leven met de opening van de Christkindlesmarkt op de Hauptmarkt. Voor jong en oud zijn er tal van activiteiten, zoals een carrousel, postkoetsritten, peperkoek bakken en genieten van glühwein en andere lekkernijen. De Grote Markt biedt handgemaakte bijenwaskaarsen en prachtige geschenken, terwijl de voorstelling ‘Feuerzangenbowle’ een ware traditie is tijdens de kerstmarkt. 

Milieusticker 

Voordat je je overgeeft aan de feestelijke sferen van de Christkindlesmarkt in Neurenberg, zorg ervoor dat jouw milieusticker klaarligt om een zorgeloze reis te garanderen. 

7. Kerstmarkt van Münster 

kerstmarkt munster

De kerstmarkt van Münster is een romantisch decor met vijf markten, waaronder de Aegidiimarkt met een kerststal en kribbe, gezellig ingerichte kerstkramen rondom de Lambertikerk, en de Giebelüüskesmarkt voor het historische plein van de Überwasserkirche. De Giebelüüskesmarkt biedt ambachtswerk, cadeauartikelen en culinaire lekkernijen, waardoor bezoekers een unieke kerstsfeer ervaren. 

Milieusticker 

Laat de milieusticker jouw paspoort zijn naar de romantische kerstmarkt van Münster, waar de lichtjes net zo schitteren als de historische omgeving. 

Milieusticker Duitsland: uw toegangsbewijs tot de leukste kerstmarkten 

Om de prachtige kerstmarkten in deze steden te bezoeken, heb je een zogenaamde 'Umwelt sticker' of 'milieusticker' nodig. Deze sticker geeft aan dat jouw voertuig voldoet aan de milieu-eisen van de stad en is verplicht voor het betreden van de zogenaamde 'Umweltzones'. 

Gelukkig kun je een 'milieusticker Duitsland' eenvoudig online aanvragen op onze website. Zo ben je goed voorbereid en kun je onbezorgd genieten van de feestelijke kerstsfeer in deze prachtige Duitse steden. 

Vraag hier jouw milieusticker aan en begin je reis naar de leukste kerstmarkten van Duitsland! 

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op