nieuwsbericht

De Automarkt in 9 stappen. Een standplaatshouder vertelt…

Op de Automarkt in Beverwijk komen Nederlandse autobedrijven samen met kopers uit heel Europa. Hoe ziet de dag van een standplaatshouder op de Automarkt er uit? U ziet en leest het in deze fotoreportage over Rachid Khaoudi van Autogarage Famillia. In 9 stappen vertelt hij over hoe hij de Automarkt beleeft en waarom hij hier al 20 jaar te vinden is.

 

       MAANDAG
 

1. 10:00 uur: auto’s selecteren
“Ik neem de meest gangbare auto’s mee naar de Automarkt, maar ik kijk ook naar wat de afgelopen 20 jaar goed verkocht op de markt.”

grafiek

2. 10:30 uur: auto’s online aanmelden
“Door het online aanmelden weet de Automarkt precies welke auto’s er deze week op de markt staan, zodat de exportafhandeling sneller gaat.”

knip

3. 11:00 uur: opladen voor transport
“Ik kan drie auto’s op de oprijwagen kwijt en één auto gaat rijdend. Dit doen we twee keer. Ik neem elke week ongeveer acht auto’s mee.”

grafiek

4. 12:00 uur: aankomst op de Automarkt 

“Elke auto heeft een eigen marktkaart die gegenereerd wordt na het aanmelden van de auto. Deze kaarten heb ik geprint en worden bij aankomst gescand, waardoor de Automarkt exact weet welke auto´s daadwerkelijk het terrein op zijn gereden voor verkoop.”

grafiek

5. 12:05 uur: auto’s neerzetten op de standplaatsen
“Ik heb het PRO abonnement en heb acht vaste plaatsen, waardoor kopers me snel weten te vinden. En als ik een keer een extra auto meeneem is dat geen probleem, dan kan ik een losse standplaats afnemen.”

grafiek

DINSDAG
 

6. 06:00 uur: opening van de markt
“Ik krijg vaak op maandag al kopers in mijn showroom die dinsdag naar de markt gaan, ze hopen dan al auto’s te kunnen kopen. Maar ik kies er toch voor om de auto’s mee te nemen naar de markt, omdat ik er daar vaak meer voor kan krijgen.“

grafiek

7. 07:45 uur: 50% verkocht
“Gemiddeld verkoop ik 50% van de aanvoer. Vandaag heb ik ook weer vier van de zeven auto’s verkocht. Prima resultaat!”

knip

8. 08:00 uur: exportafhandeling
“Als de auto verkocht is, wordt de exportadministratie afgehandeld door VWE. Daar heb ik geen omkijken naar en de koper gaat dezelfde dag nog met de auto naar huis.”

grafiek

9. 09:00 uur: de markt loopt op zijn eind
“Mijn bedrijf kan de rest van de dag gewoon open, dat is het voordeel van dit vroege tijdstip. De auto’s die ik niet verkocht heb neem ik weer mee terug. Ik kan ook gebruik maken van de stalling van de Automarkt, maar misschien krijg ik er deze week nog wel een koper voor.”

 


Wilt u ook ervaren hoe de Automarkt in Beverwijk in zijn werk gaat? Via www.automarkt.nl/proef meldt u zich aan om het eenmalig kosteloos met een aantal auto’s te proberen. Rachid verwelkomt u graag, want: “Hoe meer aanbod er op de markt is, hoe meer kopers de moeite nemen om naar onze Automarkt af te reizen”.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op