VWE Automotive

Duurzaamheid steeds belangrijker in krimpende aftersales-markt

Het aantal auto's in het Nederlandse wagenpark neemt de komende jaren met ruim 2% af tot 166.000 auto’s in 2016, zo bleek uit het Nationaal Occasion Onderzoek 2014. Daarbij worden vooral grotere, oude voertuigen geëxporteerd en kleinere, jonge auto's geïmporteerd. Dit betekent minder auto’s in de werkplaats en dus een krimpende aftersales-markt. Het wordt daarom des te belangrijker om uw huidige klanten aan uw werkplaats te binden en nieuwe klanten te werven.

 

Onderscheiden met Duurzaam Repareren

Een andere ontwikkeling is de aandacht voor duurzaamheid. Consumenten vinden duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp en dus is dit een nieuw argument om te kiezen voor een bepaald autobedrijf. Uw autobedrijf kan zich onderscheiden met een Duurzaam Repareren-certificaat, waarmee u laat zien dat u het milieu hoog in het vaandel heeft staan. De criteria van het Duurzaam Repareren-certificaat helpen bij recycling en het voorkomen van afval. Daarnaast helpen de  certificeringseisen u om zuinig om te gaan met schaarse materialen, wat zorgt voor vermindering van het grondstof- en energieverbruik.

 

Kostenreductie en een aantrekkelijk bedrijf

Een Duurzaam Repareren-certificaat draagt bij aan een daling van de kosten binnen uw bedrijf, onder andere door vermindering van uw grondstof- en energieverbruik. Deze daling kunt u (deels) teruggeven aan uw klanten, door bijvoorbeeld een lager werkplaatstarief te hanteren. Zo is uw bedrijf ook wat betreft prijs aantrekkelijker voor uw huidige en voor nieuwe klanten. Bovendien maakt u zelf minder kosten, dus realiseert u een beter bedrijfsresultaat. Behalve bij consumenten neemt het belang van duurzaamheid ook binnen de zakelijke kant toe. Duurzaam Repareren wordt ondersteund en in sommige gevallen zelfs geëist door partijen als verzekeraars, leasemaatschappijen, fleetowners en de ANWB.

 

Hoe duurzaam is uw bedrijf?

De certificeringseisen voor Duurzaam Repareren staan in een uitgebreid document; het kan tijdrovend zijn om te achterhalen of uw bedrijf voldoet aan de certificeringseisen. VWE ondersteunt dit branchbrede initiatief van harte en heeft daarom in samenwerking met Stichting Duurzaam Repareren een online duurzaamheidscheck ontwikkeld. Deze geheel vrijblijvende vragenlijst geeft u in 10 minuten inzicht in de mate van duurzaamheid van uw bedrijf. De certificeringseisen zijn kort en krachtig weergegeven, desgewenst met toelichtingen per eis. Als u aan alle eisen voldoet (of binnenkort zult voldoen), kunt u zich via VWE direct aanmelden bij de Stichting Duurzaam Repareren. U ontvangt dan naast het startpakket 25% korting op de eenmalige opstartkosten én 12,5% korting op de maandelijkse contributie.


Doe de test!

Inmiddels hebben tientallen klanten de Duurzaamheidscheck uitgevoerd en hebben diverse klanten zich aangemeld. We nodigen u hierbij uit om ook de Duurzaamheidscheck in te vullen en uw bedrijf nog toekomstbestendiger te maken. Vul de vrijblijvende test in op vwe.nl/duurzaamrepareren. Bij vragen over Duurzaam Repareren kunt u terecht bij het Klant Contact Center, via 088 – 893 7001 of info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op