nieuwsbericht

Eerste editie Exportcafé een succes!

Op dinsdagavond 17 november vond de eerste bijeenkomst plaats van het Exportcafé in het BOVAGhuis in Bunnik. Tijdens deze bijeenkomst werd in klein comité gesproken over de ontwikkelingen in exportland. Sprekers Bas Vestering en Michel Corveleijn van VWE namen de luisteraars mee in de veranderingen die op stapel staan.

Actualiteiten
Tijdens de avond werd volop gesproken over actualiteiten. Zo werden de marktontwikkeling binnen export besproken en kregen de aanwezigen inzicht in de exportcijfers. Ook werd gesproken over het belang om je boekhouding goed op orde te hebben. Tijdens de uitleg over de verschillende processen en procedures rondom export werden verschillende praktijkvoorbeelden besproken en tips gedeeld.

Natuurlijk kwam ook de BPM-teruggaafregeling aan bod. In de toelichting op de aanstaande RDW-wijzigingen kwamen veel vragen en opmerkingen die verband houden met het exporteren van voertuigen. Maar ook op het gebied van douanezaken zijn in het eerste kwartaal van 2016 nog enkele veranderingen te verwachten, met name op technisch/ICT gebied. Tot slot werd de regelgeving rondom verzekeren van voertuigen bij export - de zogenoemde groene kaart - uitvoerig besproken.

Conclusies
De avond bracht ons tot een aantal belangrijke conclusies:

  • De exportmarkt is een belangrijke markt en vergroot het afzetgebied
  • Is branchebreed en verschuift meer en meer naar online
  • Administratief niet te onderschatten: ‘You know your customer’
  • Houd wet- en regelgeving scherp in de gaten


Napraten

Na afloop van de presentatie was er nog tijd om onder het genot van een drankje en een hapje bij te praten en ervaringen te delen. Het was een geslaagde avond waarin we met elkaar veel informatie hebben uitgewisseld. Wil je er de volgende keer ook bij zijn? Het Exportcafé zal in het voorjaar van 2016 wederom haar deuren openen.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op