Efficiënt calculeren met SilverDAT Calculate

Efficiënt schade calculeren met SilverDAT Calculate

Het opstellen van een volledige schadecalculatie is geen eenvoudige taak. Zelfs niet als je veel ervaring hebt. Het streven naar een efficiënte afhandeling van elke schadedossier is van groot belang. Hier zijn 4 redenen waarom je als autobedrijf zou moeten kiezen voor een systeem dat het schadecalculatieproces vereenvoudigt en versnelt.

1. Op een snelle en eenvoudige manier de juiste onderdeelnummers vinden

Bij het vervangen van bijvoorbeeld een koplamp kan het, door de vele keuzemogelijkheden, even duren om de juiste uitvoering te vinden. Met behulp van VIN-informatie vindt je snel en gemakkelijk de juiste onderdelen die bij een voertuig horen.

2. Vind de juiste kleur- en lakcode voor spuitwerkzaamheden

Het gissen naar de juiste lakkleur is met Met SilverDAT Calculate verleden tijd. Door gebruik te maken van de beschikbare VIN-informatie ben je verzekerd van de exacte specificaties, inclusief het juiste laktype, kleur- en lakcode. Het resultaat: geen kleurverschil meer tussen de originele lak en de nieuwe verflaag.

3. Ook gegevens van buitenlandse voertuigen

Een voertuig zonder Nederlands kenteken dat reparatie behoeft? Met SilverDAT VIN krijg je een gedetailleerd overzicht van de volledige fabrieksspecificaties van het voertuig zoals deze van de fabrieksband zijn gerold. 

4. Calculaties direct naar verzekeraar

Met het schadecalculatieprogramma SilverDAT Calculate maak je niet alleen efficiënte schadecalculaties in de werkplaats, maar voldoen ze ook aan de normen van elke verzekeringsmaatschappij. Daarnaast is een compleet rapport ideaal voor particuliere klanten, omdat het een helder en duidelijk overzicht biedt van de uitgevoerde werkzaamheden en kosten. 

Meer weten?

SilverDAT Calculate

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op