auto stekker

EV's nemen prominente rol in

Behalve in de snel stijgende nieuw verkopen, spelen elektrische auto’s ook in de after sales een steeds grotere rol. In de eerste helft van dit jaar verkochten autobedrijven al meer dan 7.300 volledig elektrische occasions, bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Ook de verkopen van gebruikte plug-in hybrides namen met de helft toe.


Stijging gebruike EV's bij universele autobedrijven
Daarbij is een EV ook niet meer het exclusieve werkterrein van de merkdealer. Universele autobedrijven voeren nu al meer APK’s van EV’s uit dan merkdealers. En ook gebruikte EV’s zijn steeds vaker te vinden in de showroom van een universeel autobedrijf. Particulieren kopen ook steeds vaker een elektrische auto direct van andere particulieren. In de eerste helft van dit jaar werden er al 1.520 volledig elektrische occasions verkocht, 56% meer dan vorig jaar. Ook verkochten consumenten onderling 3.048 plug-in hybrides. Toch is het overgrote deel (79%) van de markt voor gebruikte elektrische auto’s in handen van autobedrijven. Veel meer dan bij benzine- en diesel-occasions, waarvan 67% door autobedrijven wordt verkocht.
 

Toename in geïmpoteerde elektrische auto's
Ook in de internationale handel gaat het steeds vaker om elektrische auto’s. Er komen veel plug-in hybrides uit de lease vrij, die vervolgens de export ingaan. Door de grote interesse in EV’s in ons land worden er steeds meer gebruikte EV’s parallel geïmporteerd. In de eerste helft van dit jaar zijn bijna 1.400 gebruikte EV’s geïmporteerd, 72% meer dan vorig jaar.
 

Elektrische auto's nemen een belangrijke plaats in
Kortom, op heel veel plekken binnen de autobranche begint de elektrische auto een belangrijke plaats in te nemen. En daarbij is vaak een net wat andere informatie gewenst dan voor een benzineauto. Consumenten kijken bijvoorbeeld heel sterk naar de actieradius van een elektrische auto. Voor remarketing is het belangrijk te weten wat het vermogen in die uitvoering is, en of de accu’s misschien apart geleased worden. En voor het laden zijn onder meer het laadvermogen en type stekker van belang.
 

Alle marktgegevens over elektrische auto's
VWE beschikt over uiteenlopende data van voertuigen met een kenteken. Dus van personenauto’s, bedrijfswagens tot trucks en dus ook zeer specifieke gegevens van EV's en plug-in hybrides. Op verschillende manieren leveren wij dit aan uiteenlopende klanten, binnen en buiten de automotive. Dit doen we via bestandleveringen en -koppelingen, losse datasets en ook middels up-to-date dashboards die lokaal en landelijk inzicht geven in uw specifieke markt.
 

 

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op