nieuwsbericht

Exportcijfers juli en augustus 2016

Met 20 jaar ervaring in exportdienstverlening, weet VWE als geen ander wat er speelt in de wereld van voertuigexport. Naar welke landen worden de meeste voertuigen geëxporteerd? En welke voertuigen zijn populair in welk land? Zeer waardevolle informatie waarmee je inzicht hebt in de vraag van de buitenlandse koper. En mocht je een vaste groep buitenlandse kopers hebben, dan kun je je aanbod hierop afstemmen. Daarom geven wij graag inzicht in de exportcijfers van de voorgaande maanden: juli en augustus.
 

Top-20 exportlanden
Ook in juli en augustus is de top 3 onveranderd en bestond uit Polen, Roemenië en België. Meest opvallende veranderingen in de top 20 zijn zowel Libië en Hongarije die 4 plaatsen gezakt zijn. Met resp. 0,5 en 0,7% minder exporten naar deze landen. Opvallend aan de export naar Polen is dat de 5 meest geëxporteerde modellen allemaal Renault Scénic's op benzine zijn. 

grafiek

Bron: VWE Trendweb

Top-5 merk/model per land
Het verschilt per land welke voertuigen vanuit Nederland worden geïmporteerd. Daarom laten we graag zien welke merken en modellen momenteel het meest populair zijn in de huidige drie grootste exportlanden:

Polen

grafiek

Roemenië

grafiek

België

grafiek

 

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op