VWE Automotive

Fraaie knikkers van SilverDAT VIN informatie

Als je een glazen vaas moet vullen met biljartballen, golfballen en knikkers, moet je eerst met de grote ballen beginnen. De vaas lijkt dan behoorlijk vol. Als je echter daarna de kleinere knikkers in de vaas stopt, dan blijkt de vaas nog lang niet vol. SilverDAT VIN informatie is een knikker in de voertuiginformatie vaas van VWE. Knikkers die het verschil kunnen maken voor veel autobedrijven.

SilverDAT VIN informatie
VWE heeft sinds vorig jaar de beschikking over een nieuw dataproduct: SilverDAT VIN informatie. Met deze uitbreiding van voertuiginformatie is VWE in staat om exacte specificaties van een voertuig uit te leveren op basis van een kenteken of chassisnummer. In diverse gesprekken hebben we gemerkt dat er veel interesse in deze informatie is, maar dat soms op voorhand onduidelijk is wat de winstpunten zijn van deze informatie ten opzichte van bestaande bronnen.

In dit artikel zoomen we daarom verder in op het nut van exactere specificaties, voor met name het in- en verkopen van voertuigen.

Laagdrempeligheid voertuiginformatie
In Nederland is de toegang tot voertuiginformatie de laatste jaren steeds laagdrempeliger geworden. Wie had enkele jaren geleden kunnen bedenken dat veel van deze voertuiginformatie gratis opvraagbaar is in de populaire app zoals iKenteken? Dit is een ontwikkeling die VWE op heel veel manieren heeft aangejaagd. We geloven er namelijk in dat het beschikbaar maken van meer kwalitatieve data ervoor zorgt dat betere beslissingen genomen kunnen worden.

Mede door de beschikbaarheid van het complete kentekenregister en de uitgebreide koppelingen die VWE tussen het kentekenregister en vele aanvullende bronnen heeft gemaakt, is heel veel informatie opvraagbaar op basis van een kenteken. Hierdoor zijn vele processen binnen autobedrijven, leasemaatschappijen en verzekeraars meer data-driven en daarmee efficiënter geworden.

Op deze manier hebben we er bijvoorbeeld voor gezorgd dat het aantal onder- of oververzekeringen door verkeerde interpretaties van bijvoorbeeld BPM-regelgeving bijna is uitgebannen. Nu de grote lijnen in kaart zijn gebracht, zijn we toe aan een volgende fase: een fase waarbij details het verschil tussen winst en verlies maken.

Waardevolle opties
VWE beschikte voorheen niet over de exacte specificaties van een voertuig zoals deze van de fabrieksband afrolde. Bijna elke auto die de band afrolt, bevat naast de standaarduitvoering nog één of meer opties uit de prijslijst. Opties die een waarde kunnen hebben van slechts enkele eurootjes (denk aan de sigarettenaansteker) tot duizenden euro’s, voor bijvoorbeeld super-de-luxe multimedia entertainment systemen.

Voorheen kon door middel van BPM-terugrekeningen de totale waarde van extra opties uitgerekend worden, maar niet de exacte samenstelling van het optiepakket. De restwaarde van deze opties kunnen echter nog een behoorlijk bedrag vertegenwoordigen, dus is het belangrijk om inzicht te hebben in de samenstelling van het optiepakket. Juist door de opkomst van het internet is deze informatie extra interessant. Het is namelijk steeds gebruikelijker om op afstand biedingen te verrichten op voertuigen, zeker in een wereld waarbij steeds meer voertuigen uit het buitenland naar Nederland worden gehaald. Hierbij is de koper afhankelijk van de aangeleverde informatie om een goed bod neer te leggen. Deze informatie is qua diepgang erg wisselend; er is een grote behoefte om de bestaande data te controleren of uit te breiden, met bijvoorbeeld fabrieksinformatie.

Waardevolle knikkers
Kortom, de vaas is goed gevuld met biljartballen en golfballen. Er is echter nog ruimte voor knikkers: de SilverDAT VIN informatie. Het missen van een waardevolle optie op het voertuig kan het verschil zijn tussen een laag en niet geaccepteerd bod en een hoger en wél geaccepteerd bod. Het gaat letterlijk om het spel en de knikkers. SilverDAT VIN informatie kan hierbij de cruciale knikker zijn om de pot te winnen.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van SilverDAT VIN informatie? Lees er hier meer over of neem contact op met het Klant Contact Center, via info@vwe.nl of tel. 088 – 893 7001.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op