header

Groene kaart – combinaties AF en CF niet geaccepteerd in buitenland

Sinds 1 januari is het niet meer mogelijk om Groene kaarten in de categorieën AF en CF uit te geven. Dit zijn combinatieverzekeringen waarbij het trekkende voertuig  tezamen met de aanhanger verzekerd is. Bijna alle Europese landen stellen het echter verplicht dat het trekkende voertuig en de aanhanger apart verzekerd zijn. Daarom zijn de combinatieverzekeringen AF en CF niet meer beschikbaar.

In veel Europese landen is het verplicht om het trekkende voertuig (personenauto - A of vrachtwagen - C) en de aanhanger (aanhangwagen, caravan of oplegger - F) apart te verzekeren. Dit komt voort uit een discussie over aansprakelijkheid, bijvoorbeeld bij een technisch mankement.

Met name kopers die op doorreis zijn naar Polen, kunnen in bijvoorbeeld Duitsland problemen ondervinden met een Groene kaart categorie AF of CF. Daarom biedt VWE per 1 januari 2017 niet langer de combinatie AF en CF.

Aparte verzekeringen blijven mogelijk
Natuurlijk kunt u klanten met een aanhanger wel een verzekering aanbieden. U kunt een aparte Groene kaart categorie F afsluiten, naast de Groene kaart categorie A of C.

Meer weten?
Wilt u meer weten over Groene kaarten? Kijk dan eens op deze pagina of neem contact met ons op via info@vwe.nl of 088 – 893 7001.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op