header

Hoe kan ik zien welke keurmeesters beschikbaar zijn?

donderdag 11 december 2014

Tags: VWE-Nieuws

 

Een veelgestelde vraag is “Hoe kan ik zien welke keurmeesters beschikbaar zijn?”. Keurmeesters kunnen namelijk om verschillende redenen tijdelijk niet beschikbaar zijn voor APK's. Bijvoorbeeld wanneer een keurmeester op de steekproefcontroleur moet wachten en de auto op de brug moet blijven. Bij het plannen van (onverwachte) werkzaamheden gedurende de dag is het dan ook belangrijk om te weten welke keurmeesters beschikbaar zijn. VWE biedt hiervoor een handige en gratis oplossing!
 

 

Wachttijd door steekproeven
Voertuigen waarop een steekproef van de RDW is gevallen, moeten op de brug blijven staan totdat de steekproefcontroleur is geweest. Er geldt een uiterste tijd waarop deze controleur bij het bedrijf aanwezig moet zijn. Deze tijd wordt weliswaar in het APK-antwoordbericht genoemd, maar is daarna lastig op te zoeken. Ook is niet altijd helder welk voertuig een steekproef heeft en welke keurmeester hierop aan het wachten is.

Maximaal vier auto's per uur afmelden
Een APK-keurmeester mag van de RDW maximaal vier voertuigen per uur afmelden. Wanneer deze limiet bereikt is, communiceert RDW een wachttijd. De keurmeester kan dan tijdelijk geen APK's afmelden. De wachttijd wordt in het antwoordbericht getoond, maar is daarna niet eenvoudig op te roepen. Zo is niet altijd helder welke keurmeester een wachttijd heeft en daarom tijdelijk niet beschikbaar is voor andere APK's.

De oplossing: inzicht in steekproeven en wachttijden
Voor de werkplaatsplanning is het belangrijk om inzage te hebben in de steekproeven en wachttijden van de keurmeesters. Daarmee is het mogelijk om APK-klanten zonder afspraak toch snel te helpen door een beschikbare keurmeester toe te wijzen.

 

VWE biedt de oplossing! In de tool APK afmelden van VWE is namelijk te zien wanneer een keurmeester niet beschikbaar is, vanwege een steekproef of wachttijd. Bij keurmeesters die al vier voertuigen hebben afgemeld wordt de wachttijd gemeld. En bij keurmeesters die een steekproef toegekend hebben gekregen, wordt naast de wachttijd ook het kenteken vermeld.

Kosteloze functionaliteit binnen APK afmelden
Deze functionaliteit bieden we kosteloos aan binnen het abonnement APK afmelden. Ga hiervoor naar ‘APK-instellingen’ onder het menu ‘Instellingen’ en vink daarbij de optie onder ‘Keuringsinfotijd’ aan. In het APK afmeld-scherm verschijnt de informatie over beschikbaarheid rechts naast de naam van de keurmeester. De hyperlink 'Alle keurmeesters' geeft een totaaloverzicht van alle keurmeesters. 

Gebruikt u een garagesoftwarepakket en is deze informatie hierin niet beschikbaar? VWE heeft deze functionaliteit beschikbaar voor garagesoftwarepakketten. Vraag hen om deze functionaliteit in te bouwen en contact met ons op te nemen.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de extra functionaliteiten binnen APK afmelden? Of heeft u hulp nodig bij het instellen van extra functionaliteiten? Wij helpen u graag! Neem contact met ons op via 088 – 893 7001 of info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op