header

Hoe krijg ik het exportdossier met bewijsstukken compleet?

vrijdag 21 november 2014

Tags: VWE-Nieuws

 

Ik heb een auto verkocht op 0%-tarief. Nu mis ik bewijsstukken in mijn dossier, die de buitenlandse koper mij maar niet stuurt. Ik loop dus een financieel risico. Hoe los ik dit probleem op?

Bij het taxfree leveren van een voertuig, is het belangrijk om uw dossier compleet te maken, met de juiste bewijsstukken voor de belastingrestitutie en om naheffingen achteraf te voorkomen. IC-Levering (B2B EU), export naar derden land en/of BPM teruggaaf bij export hebben ieder hun eigen bewijslast en richtlijnen.

Incompleet dossier
Mist u bewijs in uw dossier? Heeft u geen Conformation of Exit (COE) ontvangen? Bent u vergeten kopieën te maken van de CMR vrachtbrieven? Of wordt de kopie van EER registratie bewijs niet geaccepteerd omdat chassisnummer onleesbaar is? Dan loopt u – bij controle door de Belastingdienst – het risico op geen teruggave of een naheffing. Gelukkig kan VWE u helpen bij het compleet maken van uw dossier.

Hoe kunnen wij u helpen?
Wij kunnen u helpen bij de moeilijke, incomplete dossiers om achteraf alsnog de juiste bewijslast te verzamelen. Met ruim 20 jaar exportervaring hebben we een breed internationaal netwerk opgebouwd, dat uitkomst biedt in het verkrijgen van de benodigde bewijslast. Daarnaast kunnen we uw buitenlandse koper in de eigen taal en op verschillende wijzen te benaderen.

Wat kost het?
Heeft u openstaande dossiers en bent u daar niet gerust op? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en een offerte op maat. Vanaf €24,- (excl. BTW) per dossier onderneemt VWE meerdere acties om het juiste bewijs alsnog te verkrijgen.

Meer weten of direct hulp nodig?
Wilt u meer weten of direct gebruik maken van deze service? Neem dan contact met ons op, via 088 – 893 7001 of export@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op