header

Hoe maakt u de kosten van een auto inzichtelijk?

Consumenten willen steeds vaker vooraf weten wat een auto maandelijks gaat kosten. Met Total Cost of Ownership (TCO) van VWE kunt u helder inzage geven in wat een auto gaat kosten per maand. En dan niet alleen aan brandstof en wegenbelasting, maar ook aan afschrijving en onderhoud. Of er kan een vergelijking worden gemaakt met de kosten van een andere auto, of van private lease.
 

Hoe Total Cost of Ownership werkt
Met TCO van VWE worden de verwachte kosten van het bezit en gebruik van een specifieke auto aangegeven. Een consument kan zelf de huidige kilometerstand, de verwachte bezitsduur en aantal kilometers per jaar aangeven en ziet dan direct wat de verwachte kosten zijn. Die worden aangegeven per maand en per gereden kilometer. En dan inzichtelijk op uiteenlopende kostenposten: brandstof, afschrijving, financiering, verzekering, wegenbelasting, onderhoud/reparaties en banden.

Total Cost of Ownership van bepaalde voertuigen!
Fact 1. Rijdt u 12.000 km per jaar en bent u geïnteresseerd in een mooi uitgevoerde VW Golf uit 2017 met 50.000 km op teller? Dan is een benzine-uitvoering precies even duur als een diesel-uitvoering. Namelijk € 484 euro per maand.

Fact 2. Wat de hoogste kostenpost is als u een Mini Cooper uit 2014 wilt rijden? Brandstof. Als u 10.000 km per jaar rijdt, bent u aan benzine € 113 per maand kwijt, de afschrijving is € 104 per maand.

Fact 3. Bij 10.000 km per jaar kost een benzine-versie van een Mitsubishi Outlander 2.0 Business Edition in totaal € 499 per maand. Een PHEV kost € 666. Dit is dus een derde meer. Dit komt vooral door hogere nieuw prijs (€ 41.889 i.p.v. € 33.869) waardoor er een veel hogere afschrijving is met een wat duurdere verzekering. Deze kosten hebben veel meer impact dan lagere brandstofkosten voor PHEV.

Fact 4. Een Tesla Model S uit 2013 met 100.000 km op de teller rijden kost nog altijd € 814 per maand (bij 15.000 km per jaar). Vooral de afschrijving is hoog, omdat de aankoopprijs zo hoog ligt.

Wat kunt u met Total Cost of Ownership?
U geeft consumenten en andere gebruikers middels onze TCO inzicht in de te verwachten kosten voor het rijden van een bepaalde auto. Die informatie kan hen helpen bij de beslissing om een auto te kopen of om door te blijven rijden met een bestaande auto.

Maar ook om vergelijkingen van kosten te maken; tussen twee verschillende auto’s, of tussen de wijze van aanschaf: bijvoorbeeld kopen en leasen. Consumenten kunnen op basis van de TCO-info checken of een elektrische auto mogelijk voordeliger is, of bij een hoog kilometrage mogelijk een diesel.   

Via TCO van VWE kan deze info worden getoond bij de auto die u aanbiedt of bijvoorbeeld als rekentool op uw website. VWE levert Total Cost of Ownership als een webservice. U kunt de TCO-data dus ook zelf integreren in uw eigen toepassing.
 

Interesse in Total Cost of Ownership? 
Neem contact op met Jelle Slim, Business consultant VWE op 06 3195 4706 en vraag naar de mogelijkheden. Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op