nieuwsbericht

Laatste week van 2020 kent stijging van aantal tenaamstellingen en bedrijfsvoorraden

Wat is de stand van zaken in de autobranche? In de wekelijkse data-update van VWE Automotive is kijken we naar de cijfers uit de occasionmarkt. In de 53ste week van 2020 zien we dat de cijfers beïnvloed worden door de kerstvakantie en lockdowns met betrekking tot export en APK’s. Wel stijgen de bedrijfsvoorraden en het aantal tenaamstellingen.

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

Bedrijfsvoorraden stijgen met 2,2 procent    
In de laatste week van 2020 zijn er 46.998 auto’s in bedrijfsvoorraad gezet. Dat is net wat meer (2,2%) dan de week ervoor. Beiden waren korte werkweken. 
 

Inline Frame URL

Tenaamstellingen stijgen licht
Ook het aantal tenaamstellingen lag nog net boven dat van de week ervoor. In totaal werden er vorige week 18.755 auto’s tenaamgesteld; 0,7% meer dan de week ervoor. 

In totaal verkochten autobedrijven in 2020 in totaal meer dan 1,3 miljoen gebruikte personenauto’s aan consumenten. Dat is een groei van 1,3% ten opzichte van 2019. Vooral in de periode van half mei tot september kochten consumenten veel occasions.

Inline Frame URL

Lockdowns en kerst zorgen voor daling export
Er zijn vorige week 3.274 auto’s geëxporteerd. Dat is 26,9% minder dan de week ervoor, en het laagste aantal sinds de lockdown in april. Dit heeft nu deels te maken met de huidige lockdowns in diverse landen, maar ook vooral met de kerstvakantie.

Inline Frame URL

Fors lager aantal APK’s
In de laatste week van 2020 zijn er slechts 75.170 APK’s uitgevoerd. Dat zijn er 27,5% minder dan de week ervoor, toen het aantal keuringen ook al laag lag. Dit komt doordat er in beide weken slechts 4 werkdagen waren. 

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact op met Gerhard Heijink via 088 – 893 7001  of stuur een mail naar grootzakelijk@vwe.nl. Persaanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op