nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 10 april

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Wilt u de inzichten van de afgelopen dagen zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mailt naar info@vwe.nl.

Aantal uitgevoerde ORB's
Het aantal ORB’s – het in voorraad nemen van het aantal occasions bij autobedrijven - is licht gedaald ten opzichte van een week eerder, maar niet zo sterk meer als eerder deze week. 

knip

grafiek

Aantal exports
Het aantal voertuigen dat geëxporteerd werden gisteren was lager dan verleden week. Toch lijkt het totaal aantal te blijven steken over zo’n 500 tot 600 geëxporteerde voertuigen per dag. Dit is uiteraard lager dan een jaar geleden. Toen zaten we op zo’n 1500 tot 2000 voertuigen per dag.

knip

grafiek

 

Aantal uitgevoerde APK's
Nog steeds blijken de APK’s afmeldingen goed gaan. Opnieuw is het aantal hoger dan een jaar geleden en er is zelfs een plus ten opzichte van verleden week donderdag.

knip

grafiek

Nieuw verkopen - Kia Niro is het meest verkocht
Het aantal registraties van nieuwe auto’s lag gisteren hoger dan vorige week, maar wel lager dan een gemiddelde donderdag. De meest verkochte auto was de Kia Niro.

knip

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op