nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 14 april

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Wilt u de inzichten van de afgelopen dagen zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

Import stijgt weer!
Vrijdag kwam het aantal geïmporteerde occasions voor het eerst in weken weer boven de 100 uit. Namelijk 104. Dit komt doordat RDW de importkeuringen weer deels hervat heeft. Het meest geïmporteerde model deze maand is de Volkswagen Polo.

Aantal uitgevoerde ORB's
Het aantal ORB’s - het aantal occasions dat autobedrijven in voorraad nemen - lag afgelopen vrijdag net iets lager dan een week eerder. De daling wordt wel minder sterk.

knip

grafiek

Aantal Export
Er is vrijdag weinig geëxporteerd, maar dat zal ook mede komen doordat Goede Vrijdag is diverse exportlanden een vrije dag was.

knip

grafiek

Aantal uitgevoerde APK's
Vrijdag zijn er duidelijk minder APK’s uitgevoerd. Mogelijk speelt hier het naderende paasweekend een rol. Van maandag tot en met donderdag waren er juist wel veel APK’s uitgevoerd, waardoor er in totaal vorige week toch nog een groei was in APK’s ten opzichte van de week ervoor. 

knip

grafiek

Nieuw verkopen
Het aantal registraties van nieuwe auto’s lag afgelopen vrijdag hoger dan de week ervoor. Maar de aantallen lagen wel onder het gebruikelijke niveau voor een vrijdag.

knip

grafiek

 

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op