nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 2 april

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Hieronder inzage op vier essentiële cijfers. Nieuw vandaag is de inzicht in de exportcijfers. Maar u ziet ook de cijfers van de invoorraadname van auto’s bij autobedrijven, de nieuw verkopen gedurende de maand en het aantal APK’s dat wordt afgemeld bij de RDW.  

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Occasion verkopen in maart
Over de maand maart bekeken zijn de occasionverkopen van personenauto’s met 12% gedaald. Dit is zichtbaar in redelijk gelijke mate bij verkopen door autobedrijven (B2C) en bij verkopen tussen consumenten onderling (B2B). In de laatste 2 weken van maart daalden de B2C verkopen van personenauto’s met rond de 15% per week. Verkopen van bedrijfsauto’s zijn minder sterk gedaald; ruim 7%.

grafiek

Nieuw verkopen
Het aantal nieuw registraties lag gisteren op slechts de helft van het aantal van de week ervoor. Gezien de piek op 31 maart lijkt het erop dat dit komt doordat de meeste auto’s eind afgelopen maand / kwartaal zijn geregistreerd.

knip

grafiek

Aantal uitgevoerde ORB's
Het aantal ORB’s (Online Registratie Bedrijfsvoorraad) lag gisteren iets onder het niveau van vorige week, maar de grootste daling lijkt voorbij. 

knip

grafiek

Aantal Export
De export blijft ten opzichte van een week geleden afnemen, zij het in langzamer tempo. Het volume blijft voorlopig op een laag niveau hangen. Het aantal exports nam in maart al flink af.

knip

grafiek

Aantal Export
De export blijft ten opzichte van een week geleden afnemen, zij het in langzamer tempo. Het volume blijft voorlopig op een laag niveau hangen. Het aantal exports nam in maart al flink af.

grafiek

grafiek

Aantal uitgevoerde APK's
Het aantal APK’s, het verplichte periodieke onderhoud aan voertuigen, ligt al de hele week onder het niveau van de afgelopen twee weken, maar blijft redelijk gelijk aan het aantal APK’s dat verleden jaar rond deze tijd werd verricht.
 

grafiek

grafiek

 

Zakelijke verzoeken?
Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mailt naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op