nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 20 april

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Wilt u de inzichten van de afgelopen dagen zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.
 

Aantal uitgevoerde ORB's
Vrijdag kwam het aantal ORB’s voor het eerst in 3 weken tijd weer boven de 10.000 uit en dat is een goed signaal. Er worden dus weer meer occasions in voorraad genomen door autobedrijven. 

knip

grafiek

 

De top 5 modellen die het meest in voorraad zijn genomen deze maand:

foto

Aantal Export
In de tweede helft van vorige week is er relatief veel geëxporteerd. Aantallen lagen tussen de 650 en 700 per dag, in plaats van de in weken ervoor gebruikelijke 500 tot 550 stuks per dag. Aangezien het de week ervoor Goede vrijdag was, toen er juist minder geëxporteerd is, is de toename ten opzichte van die dag helemaal groot.
 

knip

grafiek

Aantal uitgevoerde APK's
Het aantal APK’s lag afgelopen vrijdag, en de dagen ervoor, op een hoog niveau. De week ervoor was het Goede vrijdag, toen er juist veel minder APK’s zijn uitgevoerd.

knip

 

grafiek

 

Nieuw verkopen
Voor een vrijdag zijn er afgelopen week erg weinig nieuwe auto’s tenaamgesteld, bijna 30 procent minder dan een week eerder.

knip

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op