nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 23 april

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Wilt u de inzichten van de afgelopen dagen zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.
 

Autobedrijven stabiel in aanvullen nieuwe occasionvoorraad
Het aantal ORB’s lag gisteren iets lager. Op de meeste dagen liggen aantallen nu tussen de 8.500 – 9.000 auto’s per dag.

knip

grafiek

Dalende registraties nieuwe voertuigen: meer EV dan diesel
Het aantal registraties van nieuwe auto’s loopt terug. 10% van de deze maand nieuw verkochte auto’s is een EV. Vorige maand was dat 13%. Het aandeel van diesels blijft beide maanden op slechts 4% steken, dus er worden ruim 2x zoveel EV’s als diesels verkocht.

knip

grafiek

Stabilisatie export op een duidelijk lager peil
De export lijkt nu echt behoorlijk te zijn gestabiliseerd. Gisteren zijn er vrijwel evenveel auto’s geëxporteerd als vorige week. En het niveau ligt hoger dan de eerste weken van april. Dit kan komen doordat de Belgische RDW weer import toelaat en dat Tsjechië recent de maatregelen heeft versoepeld. 

knip

grafiek

Aantal APK’s nog steeds goed
Het aantal APK’s lag iets lager dan vorige week, maar nog steeds op een prima niveau.

knip

 

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op