nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 26 maart

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. De belangrijke vraag die nu gesteld wordt: welke impact heeft dit op de dienstverlening en omzet in de automotive?

Hieronder inzage op vier essentiële cijfers. Nieuw vandaag is de inzicht in de exportcijfers. Maar u ziet ook de cijfers van de invoorraadname van auto’s bij autobedrijven, de nieuw verkopen gedurende de maand en het aantal APK’s dat wordt afgemeld bij de RDW.  

Aantal uitgevoerde ORB's: afgelopen dagen hetzelfde niveau 
Het aantal ORB’s (Online Registratie Bedrijfsvoorraad) kwam gisteren een stuk lager uit dan vorige week. De aantallen blijven nu al een paar dagen op hetzelfde niveau liggen. 

grafiek

grafiek

Nieuw verkopen: lichte stijging
De nieuw verkopen lagen gisteren duidelijk boven het niveau van de week ervoor. Vooral de afleveringen aan de zakelijke markt lopen goed door. Effecten van de coronacrisis zijn waarschijnlijk pas later zichtbaar, aangezien nieuwe voertuigen eerder zijn besteld.

grafiek

grafiek

 

Aantal Export: groei ten opzichte van dinsdag
De exportcijfers zijn sterk teruggelopen, maar de daling wordt nu wat kleiner. Er zijn gisteren weer meer auto’s geëxporteerd dan dinsdag. 
 

grafiek

grafiek

 

Aantal uitgevoerde APK's: hoog volume!
Het aantal APK’s is licht gedaald ten opzichte van vorige week, maar het volume ligt nog steeds hoog en dat is positief voor de onderhoudsklanten.

grafiek

grafiek

 

Meer data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar grootzakelijk@vwe.nl.

Pers
Bent u van de media? Bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op