nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 9 april

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Hieronder inzage op vier essentiële cijfers. Nieuw vandaag is de inzicht in de exportcijfers. Maar u ziet ook de cijfers van de auto’s die autobedrijven in voorraad nemen, de nieuw verkopen gedurende de maand en het aantal APK’s dat wordt afgemeld bij de RDW.  

Aantal uitgevoerde ORB's
Het aantal ORB’s blijft dalen, wat betekent dat autobedrijven minder auto’s inkopen en in voorraad nemen. De dalende trend is het sterkste bij personenauto’s. Bij bedrijfsauto’s is sprake van een veel lichtere daling. 

knip

 

grafiek

 

Aantal exports en imports
De daling in de export van occasions lijkt voorbij. Aantallen zijn vrij stabiel, maar wel op een laag niveau dan voor de coronacrisis. De import van occasions lijkt nog niet op gang te komen; gisteren kwam het aantal op slechts 15 uit.

knip

grafiek

 

Aantal uitgevoerde APK's
Na een minder goede vorige week, ligt deze hele week het aantal APK’s (Algemene Periodieke Keuring) weer hoger en zelfs hoger dan het aantal APK’s vorig jaar op dit moment

knip

grafiek

Nieuw verkopen
Het aantal registraties van nieuwe auto’s lag gisteren tien procent hoger dan vorige week woensdag.

knip

 

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mailt naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op