VWE Automotive

Meer keuren in minder tijd met APK Werkorder

Voor APK-keurmeesters is het belangrijk om zoveel mogelijk tijd in de werkplaats te kunnen besteden en zo min mogelijk met administratieve werkzaamheden bezig te zijn. Vanuit die gedachte heeft VWE de APK Werkorder ontwikkeld: een dienstverlening die ervoor zorgt dat een collega het administratieve deel voor zijn rekening kan nemen. Zo kan de keurmeester zich volledig focussen op het voertuig en de APK-controle.

 

Wat is de APK Werkorder?
Een APK Werkorder is in feite een papieren kopie van het APK-scherm en kan gebruikt worden als checklist door de keurmeester in de werkplaats. Het systeem zorgt ervoor dat de ingevoerde gegevens in het APK-scherm (tijdelijk) opgeslagen worden en naderhand aangevuld kunnen worden.

 

Hoe werkt het?

De receptionist kan werkorders klaarzetten en afdrukken op een A4-tje, waarop o.a. kenteken, voertuiggegevens en reparatiepunten staan vermeld. De keurmeester controleert het voertuig en vult het resultaat van de keuring en eventuele adviespunten in op de papieren werkorder. Daarna levert hij één of meerdere ingevulde werkorders in bij de receptie. De keurmeester kan ondertussen nieuwe voertuigen keuren, terwijl de receptie de gegevens online verwerkt en de werkorder klaar zet voor verzending. Zodra de keurmeester plaats neemt achter de computer, kan hij de voertuigen (oftewel: werkorders die klaar staan voor verzending) afmelden.

 

Stijgende productiviteit, meer rendement

Met APK Werkorder kan de keurmeester in korte tijd maximaal vier voertuigen, die geheel administratief zijn voorbereid, achter elkaar versturen naar de RDW. Hiermee blijft de keurmeester - volgens RDW-voorschriften - verantwoordelijk voor de keuring, maar is hij een stuk minder tijd kwijt aan de administratieve verwerking ervan. De productiviteit stijgt hierdoor en dat betekent: meer APK's per dag en dus meer rendement voor het autobedrijf.

 

De voordelen op een rij:

• Het grootste gedeelte van de administratie rondom de APK hoeft niet langer door de keurmeester te worden gedaan

• De keurmeester is meer met de techniek bezig, doet dus waar hij goed in is en is productiever

• De keurmeester kan snel (maximaal 4) auto's achter elkaar afmelden

• De service adviseur doet waar hij/zij goed in is: administratieve werkzaamheden

• Handige extra toepassingsmogelijkheden, zoals tijdelijk opslaan van voertuig- en keuringsgegevens bij een geweigerde transactie

 

Meer weten?

APK Werkorder is een kosteloos onderdeel van het APK-abonnement van VWE. Meer weten over deze dienstverlening? Lees hier meer of neem contact op met het Klant Contact Center via info@vwe.nl of 088 – 893 7001.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op