nieuwsbericht

Occasionmarkt: 25.000 verkopen en 150.000 APK’s per week

De uitbraak van de coronacrisis heeft flinke impact op de automotive branche. De afgelopen periode zijn er positieve ontwikkelingen en vanuit de data zien we dat de markt zich herstelt. Met de data van VWE Automotive geven we wekelijks via onder meer Data Science-modellen inzicht in hoe de occasionmarkt voor zich op de belangrijkste fronten ontwikkelt. Want welke impact hebben nieuwe maatregelen op de in- en verkoop en onderhoud van auto’s?

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.
 

De occasionmarkt blijft de laatste weken stabiel presteren. Vorige week meldden we nog een mooie groei. Nu is er een lichte daling van 2,8% met een totaal van 24.457 occasions. De afgelopen periode worden er een mooie 25.000 occasions per week verkocht. En afgelopen week verkochten autobedrijven 4,4% occasions meer dan over dezelfde periode in 2019. 

Inline Frame URL

Ook in de registraties van occasions in de bedrijfsvoorraden van autobedrijven zien we een daling van 1,7%. Afgelopen week zijn er in totaal 58.602 voertuigen in de bedrijfsvoorraden gezet. Dit is 1,4% meer ten opzichte van vorig jaar. 

Inline Frame URL

Export iets gestegen
De export van occasions steeg vorige week met een aantal procenten. Er gingen 7.728 voertuigen over de grens en dat is een verhoging van 4,2%. Ten opzichte van vorig jaar is dit een 2,5% daling over dezelfde periode. 

Inline Frame URL

Meer dan 150.000 APK’s!
Afgelopen week steeg het aantal APK’s met 2,9% tot maar liefst 150.469. Sinds begin juli dit jaar werden er niet meer zoveel APK’s uitgevoerd. Ten opzichte van vorig jaar in deze periode is dit een 1,4% stijging.

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact op met Danny Miedema via 06 10 89 24 47 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op