header

Occasions optimaal in de markt zetten

donderdag 18 december 2014

Tags: VWE-Nieuws

 

Staan uw occasions nog wel voor de juiste prijs geadverteerd? Aan welke auto’s uit uw voorraad moet u nu aandacht besteden? Met Occasionmonitor ziet u het in één oogopslag. Is de vraagprijs van uw occasion lager dan de marktwaarde en had u dus meer winst kunnen maken? Of adverteert u met een te hoge prijs waardoor de auto maar niet verkocht wordt? Occasionmonitor geeft u hierin een helder advies. Wij laten het zien aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Verdien meer: verhoog de vraagprijs
In onderstaande tabel is te zien dat de vraagprijs voor deze BMW 8% onder de marktwaarde ligt en dat de auto slechts sinds 17 dagen te koop wordt aangeboden. Occasionmonitor laat daarom een prijsalert zien in de vorm van een rood stoplicht. Daarin wordt advies gegeven prijs met € 2.000,- te verhogen.

model chart

 

 

 

 

Aan de hand van dit advies kan de verkoper overwegen om de auto te prijzen conform de marktwaarde. Hiermee kan de winst op deze occasion aanzienlijk verhoogd worden. Blijkt er toch weinig belangstelling te zijn en duurt het lang voordat de auto verkocht wordt? Dan geeft Occasionmonitor een alert met het advies om de prijs alsnog te verlagen.

Verhoog de omloopsnelheid: verlaag de vraagprijs
Een ander voorbeeld: deze Chrysler staat al 114 dagen te koop. Dit kan te maken hebben met de vraagprijs; deze ligt namelijk meer dan 30% boven de marktwaarde. Ook hier geeft Occasionmonitor een alert.

model chart

 

 

 

 

Deze occasion heeft de verkoper inmiddels al € 1300 gekost. Denk hierbij aan voorraadkosten, kosten van de showroom, rente over het financieren van de waarde, etc. Het advies voor deze occasion is om de prijs te verlagen en de auto daardoor weer aantrekkelijk in de markt te zetten. Dit kan de omloopsnelheid van de voorraad verhogen.

Nog meer voordelen

  • Onderbouwd kunnen vaststellen van de juiste inkoop- en verkoopprijs

  • Zicht op de geadverteerde bedrijfsvoorraad met signalering als actie wenselijk is

  • Betere grip op de doorloopsnelheid van de voorraad

  • Eenvoudig kunnen zoeken naar interessante inkoop-auto’s, in binnen- en buitenland

  • Inzicht in het aanbod van de concurrentie

  • Besparing van tijd door alle relevante marktinformatie in één overzichtelijke monitor

  • Dagelijks actueel, 100% transparant


Kijk voor meer informatie op vwe.nl/occasionmonitor. Bekijk ook de online demo voor meer inzicht in Occasionmonitor.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op