nieuwsbericht

Occasionverkopen bijna 4% boven niveau 2019

De uitbraak van de coronacrisis heeft flinke impact op de automotive branche. De afgelopen periode zijn er positieve ontwikkelingen en vanuit de data zien we dat de markt zich herstelt. Met de data van VWE Automotive geven we wekelijks via onder meer Data Science-modellen inzicht in hoe de occasionmarkt voor zich op de belangrijkste fronten ontwikkelt. Want welke impact hebben nieuwe maatregelen op de in- en verkoop en onderhoud van auto’s?

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.


Na drie weken van achtereenvolgende dalingen, is het aantal tenaamstellingen van occasions vorige week eindelijk weer gestegen. Er werden namelijk 24.474 auto’s tenaamgesteld en dat is 2,2% meer dan de week ervoor. Bovendien is dit 3,6% boven het niveau van vorig jaar. Al met al ontwikkelt de markt zich nog altijd erg goed.

Inline Frame URL

De verkopen zijn terug te zien in de bedrijfsvoorraad. Na een kleine daling is het aantal ORB’s (registraties bedrijfsvoorraad) weer gestegen. Vorige week kwam het totaal uit op 56.203 auto’s die in bedrijfsvoorraden zijn gezet. Dat zijn er 3,4% meer dan de week ervoor. Daarmee liggen aantallen op een normaal niveau en 0,9% hoger dan vorig jaar.

Inline Frame URL

Auto’s van 5 tot 10 jaar vaker over de grens
Ook de export is vorige week gestegen. Met 7.712 auto’s kwam het totaal 4,2% hoger uit dan in de voorgaande week. Van maandag tot woensdag gingen er dagelijks meer dan 1.600 auto’s naar het buitenland. In vergelijking tot vorig jaar worden er nu minder auto’s van jonger dan 5 jaar geëxporteerd. Daarentegen zit er juist forse groei In de leeftijdscategorie van 5 tot 10 jaar oud. Hiervan zijn er tot nu toe deze maand al 19% meer auto’s geëxporteerd dan in heel september 2019.

Inline Frame URL

APK gestegen: goed signaal voor onderhoud
Afgelopen week zijn er 146.338 APK’s uitgevoerd. Dat is 3,1% meer dan de week ervoor. En het hoogste aantal sinds begin juli. Dagelijks werden er zo’n 29.000 auto’s gekeurd. 

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact op met Danny Miedema via 06 10 89 24 47 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op