vwe

RDW-wijzigingen in Tenaamstellen Voertuigen (TV), APK en Raadplegen Voertuig (RV)

In maart en april voert de RDW verschillende wijzigingen door in zowel Tenaamstellen Voertuigen (TV) als in APK en Raadplegen Voertuig (RV). Deze wijzigingen zorgen ervoor dat uw manier van werken op sommige plaatsen verandert. We zetten de wijzigingen voor u op een rij.

Wijziging in Tenaamstellen Voertuigen (TV)
Sinds 12 maart kunt u bij tenaamstellen op naam van een natuurlijk persoon de wilsverklaring niet langer uit de TV-applicatie op diensten.vwe.nl halen. De wilsverklaring verkrijgt u voortaan via de dienst ‘Digitaal machtigen’ op rdw.nl.

Om het u zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben we de link naar het ‘Digitaal machtigen’ toegevoegd op diensten.vwe.nl. Op deze manier komt u direct op de juiste pagina op de website van de RDW. U vindt de link onder het menu ‘In- en verkoop en vervolgens onder ‘TV Tenaamstellen voertuig’.

Nadat u bij de RDW een digitale machtiging heeft gedaan, kunt u de wilsverklaring downloaden. Hierop staat het machtigingsnummer, dat u nodig heeft bij het tenaamstellen via de TV-applicatie. Dit betekent dat u na het downloaden van de wilsverklaring weer terug gaat naar diensten.vwe.nl om daar de tenaamstelling verder af te handelen.

Wijzigingen in Raadplegen Voertuig (RV)
Vanaf 1 april bevat het resultaatscherm van RV zes brandstofsoorten van het voertuig, in plaats van twee. Niet alle brandstofsoorten zullen ingevuld zijn, want doorgaans wordt een voertuig in één tot drie brandstofsoorten geleverd.

Wijzigingen in APK afmelden

  • Melden deelreparatie

    Vanaf 1 april is het mogelijk om een deelreparatie te melden. In een afkeursituatie kunt u dan, naast afkeurpunten, ook reparatiepunten opgeven

 

  • Wijzigingen gebreken

    In de gebrekenlijst zijn verschillende aanpassingen gedaan. Sommige gebreken zijn geschrapt, er zijn nieuwe gebreken toegevoegd en er zijn wat tekstuele aanpassingen. De RDW heeft de keurmeesters hierover inhoudelijk geïnformeerd.

 

  • Eigen toelichtingen

    Per gebrek kunnen keurmeesters al een eigen toelichting opgeven, die met de functionaliteit 'Toelichtingen Keurmeester' als extra pagina uitgeprint kunnen worden bij het APK-rapport. De eigen toelichting wordt vanaf 1 april ook op het APK-rapport en in het RV-scherm getoond.


Garagesoftwarepakket/Dealermanagementsysteem
Gebruikt u een garagesoftwarepakket of dealermanagementsysteem? U ziet dan vanaf 1 april extra brandstofsoorten in het Raadplegen Voertuigbericht en wijzigingen in de gebreken bij het APK afmelden, zoals hierboven omschreven.

Meer weten?
Heeft u nog vragen over deze wijzigingen? Neem dan contact op met ons Klant Contact Center via info@vwe.nl of 088 – 893 7001.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op