header

Tellerrapport: een waardevol rapport voor uw buitenlandse koper

vrijdag 21 november 2014

Tags: VWE-Nieuws

 

Bij het exporteren van een voertuig kunt u uw buitenlandse koper extra van dienst zijn door hem te voorzien van belangrijke documenten. Een voorbeeld is het tellerrapport; een document waar steeds vaker door buitenlandse kopers om wordt gevraagd. Hiermee heeft de koper namelijk bewijs dat de kilometerstand een logisch verloop kent, waardoor de voertuigwaarde stijgt. U kunt uw koper hier – kosteloos – aan helpen!

Een tellerrapport is een rapport dat door de RDW wordt uitgegeven. Het rapport laat de tellerstandhistorie van een voertuig zien en bevat een oordeel van de RDW: logisch, onlogisch of geen oordeel. Klik hier voor een uitleg van de RDW over de verschillende oordelen.
 


Bij iedere ORB een tellerrapport
Bij het in de bedrijfsvoorraad plaatsen van een voertuig (via ORB), wordt automatisch en gratis een tellerrapport opgevraagd. In het resultaatscherm van de ORB transactie kunt u het tellerrapport openen en desgewenst opslaan of direct uitprinten. Op die manier heeft u het tellerrapport alvast gereed, om bij verkoop van het voertuig te overhandigen aan de nieuwe eigenaar.

Tellerrapport terugvinden in het archief
Heeft u het tellerrapport bij een eerder uitgevoerde ORB niet opgeslagen of uitgeprint? Dan kunt u deze in het archief op het dienstenplatform terugvinden. Ga dan naar het transactieoverzicht, onder het kopje ‘archief, en zoek het betreffende voertuig op. Wanneer u de ORB-transactie aanklikt, kunt u het tellerrapport openen en opslaan of uitprinten.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over het tellerrapport? Neem dan contact op met ons Klant Contact Center, via info@vwe.nl of 088 – 893 7001.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op