header

Verkoopkansen vergroot door integratie VIN informatie in AutoBLOX

donderdag 30 oktober 2014

Tags: VWE-Nieuws

 

FleetSelect heeft als eerste autoveilingbedrijf SilverDAT VIN informatie van VWE geïntegreerd in haar remarketingplatform AutoBLOX. Op deze manier kunnen autobedrijven de verkoopkans van occasions vergroten door ze op AutoBLOX aan te bieden met een nog completer voertuigrapport.

Complete fabrieksspecificaties van voertuigen

Fabrieksspecificaties van personenauto’s, motorfietsen, bedrijfswagens en vrachtauto’s. Dat is wat SilverDAT VIN informatie levert, gekoppeld aan het unieke identificatienummer van het voertuig, oftewel het chassisnummer. Bedrijven die hun voertuigen op het remarketingplatform AutoBLOX van FleetSelect plaatsen, hebben nu de mogelijkheid om de specificaties te verrijken met deze informatie. Door het kenteken of chassisnummer in te voeren worden de complete fabrieksspecificaties automatisch in het voertuigrapport getoond.

Voertuigen beter te prijzen

Hoe specifieker de informatie, hoe beter de verkoper de auto kan prijzen. Vooral bij de rijker uitgeruste auto’s biedt de verrijking veel voordelen. “Ook opties die minder goed te detecteren zijn, zoals een sportonderstel, keramische remschijven en boordcomputeropties, worden aan de advertentie toegevoegd. Door te benadrukken wat het voertuig uniek maakt levert de auto meer op en vergroot de verkoper zijn verkoopkansen.” Aldus Joop Geelen, Manager R&D bij FleetSelect.

 

Ook voor de koper heeft de integratie veel voordelen. Ronald Kramer, Managing Director Schade- en verzekeringsmarkt bij VWE: “Doordat inzichtelijk is welke opties en onderdelen er af-fabriek op de occasion zitten weet de koper precies wat hij koopt. Deze data kan hij vervolgens gebruiken bij de verkoop naar de eindklant.”

Integratie waardevolle aanvulling voor FleetSelect

Het voordeel van de integratie van SilverDAT VIN data voor FleetSelect is onder andere dat het opnametraject efficiënter wordt. Dit komt omdat bepaalde opties op de auto niet meer door de verkoper geverifieerd hoeven te worden. Ook voor geïmporteerde voertuigen is de VIN informatie beschikbaar. Geelen vertelt: “Hierdoor is in een oogopslag duidelijk welke fabrieksspecificaties het geïmporteerde voertuig heeft.”

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op