header

VWE lanceert onafhankelijk autoplatform Finnik

donderdag 29 januari 2015

Platform wil onzekerheid bij consument over auto’s wegnemen

Voertuiginformatieverlener VWE lanceert vandaag consumentenplatform Finnik. Dit onafhankelijke autoplatform heeft als doel de Nederlandse consument te helpen bij keuzes over auto’s. Het platform komt uit de koker van het team achter de apps iKenteken, Kenteken Informatie en Kenteken Opzoeken, de meest gebruikte kenteken-apps in Nederland. Finnik is een volledige dochter van VWE.

Het vertrekpunt van het platform is het geven van onafhankelijke informatie. VWE, dat dit jaar veertig jaar bestaat, geeft al sinds de oprichting objectief inzicht in voertuigen aan zakelijke klanten. Ton Vestering, eigenaar van VWE: “Door het grote succes van de kenteken-apps werd ons duidelijk dat ook de behoefte van consumenten naar onafhankelijk informatie over auto’s alleen maar groter wordt. Daarom hebben we besloten Finnik op te richten. Zo helpen wij de consument met informatie en inzicht bij het maken van keuzes rondom de huidige of toekomstige auto.”

Informatie beschikbaar voor consumenten
Om consumenten van zo veel mogelijk onafhankelijke informatie te voorzien, heeft Finnik toegang tot de databronnen van VWE. Hierdoor is Finnik in staat om op een onafhankelijke manier complete informatie te leveren over auto’s. “Met deze informatie en het inzicht dat Finnik biedt, willen we het consumenten makkelijker maken om te zien wat er allemaal beschikbaar is over auto’s en ze tools en ondersteuning bieden bij het nemen van een beslissing over een auto. Wij geloven dat de hele autobranche hier uiteindelijk van zal profiteren”, aldus Vestering. De gebruikersdata van Finnik wordt toegevoegd aan de databases van VWE om beter inzicht te krijgen in de behoeften van consumenten. Vervolgens kan de dienstverlening en de bijbehorende services hierop aan worden gepast.

Alles over auto’s
Het nieuwe platform biedt verschillende producten en diensten aan die het de consument makkelijker moet maken om een auto aan te schaffen, te rijden of te verkopen. Naast uitgebreide informatie waar je als consumenten allemaal op moet letten, biedt Finnik ook concrete producten aan zoals het autorapport, met alle aanwezige voertuiginformatie op een rij, en een offertevergelijker voor autoschades.

Bekijk het platform op www.finnik.nl of volg Finnik via Twitter www.twitter.com/finniknl of Facebook www.facebook.com/finnik.nl

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op