nieuwsbericht

Waar moet je op letten bij het bestellen van een Duitse brief?

Het aanvragen van een EU-registratie wordt makkelijker & goedkoper

Vanaf 1 januari 2022 hoeft u uw auto niet meer op de schouwlocatie te laten staan tijdens de aanvraag van uw EU registratie. U kunt gelijk doorrijden, terwijl de Duitse brief per post uw kant op komt. Ook is het aanvragen van een Duitse registratie nu 25 euro voordeliger. Lees hier hoe u de Duitse registratie kunt aanvragen.

Per 1 maart 2021 werd het verplicht dat een voertuig tijdens de registratie in het betreffende land aanwezig was. In het geval van een Duitse registratie bijvoorbeeld, moest uw voertuig op een locatie in Duitsland aanwezig zijn voordat de registratie in behandeling genomen kon worden.

Vanaf nu kunnen wij de registratie al eerder in behandeling nemen, zodat uw voertuig niet langer dan 30 minuten op een schouwlocatie hoeft te zijn. Hierna kunt u gelijk doorrijden naar bestemming. Dit scheelt u tijd en geld!

Zo kunt u een Duitse registratie aanvragen:
  1. Log in bij MijnVWE en vraag uw Duitse brief aan. Ga hiervoor naar het betreffende voertuigdossier en klik onder het kopje ‘import en export’ op ‘Duitse brief.’
  2. Wij nemen contact met u op en laten u weten wanneer u naar de door u gekozen schouwingslocatie kunt rijden, waar uw voertuig gecontroleerd wordt. De controle duurt ca. 30 minuten.
  3. U kunt meteen doorrijden naar land van bestemming in plaats van uw voertuig achterlaten! Dit scheelt u tijd en transportkosten.
  4. Binnen 5 werkdagen ontvangt u de Duitse brief per post. De kosten hiervoor zijn nu 150 euro, in plaats van 175 euro.
Schouwingslocaties
  • Parking area Weeze, Flughafen-Ring 8a, 47652 Weeze, Duitsland
  • Truck & Parts Martin de Jong, Gewerbestraße 14, 26845 Nortmoor, Duitsland
  • Bekker Transporte & Logistik, Stadtweide 17, 46446 Emmerich am Rhein, Duitsland
  • NAP Sportauspuff Manufaktur, Otto-Hahn-Straße 54, 48529 Nordhorn, Duitsland
Vragen?

Heeft u nog vragen over deze wijzigingen of wilt u hulp bij het aanvragen van een Duitse brief? Neem dan contact op met ons Klant Contact Center via 088 8930 7001 of via info@vwe.nl. Wij helpen u graag verder!

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op