nieuwsbericht

Week 12: hoogste aantal tenaamstellingen sinds juli 2020

Wat is de stand van zaken in de autobranche? In de wekelijkse data-update van VWE Automotive is kijken we naar de cijfers uit de occasionmarkt. De occasionmarkt heeft zich de afgelopen week goed gehouden. Ten opzichte van vorige week blijft alles op minimaal gelijk niveau, bij de tenaamstellingen een mooie uitschieter. Bij de export wordt het verschil met vorig jaar nu wel erg duidelijk.

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

 

Iets meer voertuigen in voorraad gezet    
Er zijn vorige week 58.176 auto’s in bedrijfsvoorraden gezet. Dat betekent een stijging van 1% ten opzichte van de week ervoor. Ten opzichte van vorig jaar, de tweede corona-week, liggen de aantallen 1,8% hoger.

Inline Frame URL

Aantal tenaamstellingen hoogste sinds juli 2020
Een mooie stijging bij het aantal tenaamstellingen. Er zijn met een aantal van 26345 maar liefst 4,2% meer auto’s tenaamgesteld dan de week ervoor. Dit na drie weken van daling. Dit aantal is meteen het hoogste aantal tenaamstellingen sinds week 29 van 2020. Toen werden er 27.774 voertuigen tenaamgesteld.

Inline Frame URL

Export blijft gelijk, maar niet ten opzichte van vorig jaar
De export bleef afgelopen week stabiel. In week 12 werden er 8.273 voertuigen geëxporteerd. Dat zijn er 9 minder dan de week ervoor, een te verwaarlozen daling van slechts 0,1%.

Bij de exportcijfers wordt het verschil met vorig jaar wel erg duidelijk, toen de coronacrisis zijn tweede week inging en de uitvoer volledig instortte. Vergeleken met dezelfde week vorig jaar zijn er 85% meer voertuigen geëxporteerd. In week 12 van 2020 zakte de export namelijk weg naar 4.459 voertuigen. 

Inline Frame URL

Minimale stijging bij APK's
Het aantal APK’s dat afgelopen week is uitgevoerd blijft stabiel ten opzichte van vorige week. Er zijn 157 meer keuringen uitgevoerd, uitgedrukt in een percentage kom je uit op een stijging van 0,09%. 

Inline Frame URL

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op