vwe

Week 16: occasionmarkt behoudt het evenwicht

 

Wat is de stand van zaken in de autobranche? In de wekelijkse data-update van VWE Automotive is kijken we naar de cijfers uit de occasionmarkt. In week 16 zien we dat de cijfers niet veel anders zijn dan vorige week. Geen enorme dalingen, geen enorme stijgingen. Alleen de export kan rekenen op een mooie toename. Ten opzichte van week 16 in 2020 zijn de verschillen enorm: die week was het dieptepunt in 2020 qua export en ORB’s.

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

Iets minder voertuigen in voorraad gezet
Er zijn vorige week 59.262 auto’s in bedrijfsvoorraden gezet. Dat zijn er 454 minder dan vorige week, in percentages uitgedrukt is dat net geen 0,8 procent. Ten opzichte van vorig jaar – de eerste lockdown was toen al een dikke maand onderweg - wordt het verschil groter, de aantallen liggen nu 52,6 procent hoger.

Inline Frame URL

Aantal tenaamstellingen stijgt licht 
Het aantal tenaamstellingen stijgt licht. Er zijn met een aantal van 26.776 bijna 1,4% meer auto’s tenaamgesteld dan de week ervoor. 

Inline Frame URL

Export stijgt verder door
De export steeg met 4,7 procent ten opzichte van vorige week. Afgelopen week werden er 8.327 voertuigen geëxporteerd. Vergeleken met vorig jaar liggen de aantallen 200 procent hoger. In 2020 was week 16 het absolute dieptepunt voor de export. Toen werden er slechts 2.759 auto’s uitgevoerd.

Inline Frame URL

Aantal APK’s blijft gelijk
In totaal zijn er in de afgelopen week 164.714 voertuigen gekeurd. Dat is een bijna te verwaarlozen daling van 0,1% ten opzichte van de week ervoor. Vergeleken met vorig jaar liggen de aantallen APK’s flink hoger: een dikke 20 procent. Toen werden er 136.649 auto’s gekeurd.

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact op met VWE Automotive via 088 - 893 7001  of stuur een mail naar grootzakelijk@vwe.nl. Persaanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op