vwe

Week 20: grote stijging voor tenaamstellingen, voorraden en APK’s

Wat is de stand van zaken in de autobranche? In de wekelijkse data-update van VWE Automotive is kijken we naar de cijfers uit de occasionmarkt. In week 20 bereiken de cijfers nieuwe hoogtepunten. Zo zijn er sinds week 2 van dit jaar niet zoveel APK’s uitgevoerd, het aantal tenaamstellingen is het op één na hoogste sinds juli 2020 en sinds juni 2020 zijn er niet eerder zoveel voertuigen in voorraad gezet. Alleen de export steekt wat mager af, maar ook die komt boven de 8000 uit.

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

Hoogste aantal voertuigen in voorraad gezet sinds juli 2020
Er zijn sinds de eerste week van juli vorig jaar niet zoveel auto's in voorraad gezet: meer dan 61.000. 

Inline Frame URL

Aantal tenaamstellingen stijgt
Afgelopen week zijn er 27.989 auto’s tenaamgesteld. Alleen in week 13 van dit jaar was het hoger. Daarmee is dit de op één na beste week sinds juli 2020.

Inline Frame URL

Export stijgt ten opzichte van vorige weken
De export steeg tot 8.011 voertuigen. Door de vele korte weken is dat hoger dan de afgelopen weken, maar niet zo hoog als de overige cijfers deze week.

Inline Frame URL

Aantal APK’s stijgt enorm
Het is bijna 5 maanden geleden dat er zoveel auto's  voor de APK werden gekeurd door de keurmeesters. In week 2 kwam het aantal uit op meer dan 188.000, deze week komt het aantal keuringen uit op 181.574. Daarmee komt de afgelopen week op de tweede plek in bijna een jaar tijd. 

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact op met VWE Automotive via 088 - 893 7001  of stuur een mail naar grootzakelijk@vwe.nl. Persaanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op