nieuwsbericht

Weer ruim 25.000 occasions in één week verkocht

De uitbraak van de coronacrisis heeft flinke impact op de automotive branche. De afgelopen periode zijn er positieve ontwikkelingen en vanuit de data zien we dat de markt zich herstelt. Met de data van VWE Automotive geven we wekelijks via onder meer Data Science-modellen inzicht in hoe de occasionmarkt voor zich op de belangrijkste fronten ontwikkelt. Want welke impact hebben nieuwe maatregelen op de in- en verkoop en onderhoud van auto’s?

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.
 

Blik vooruit: meer voorraad, meer verkopen!
Er zijn vorige week 54.800 auto’s in bedrijfsvoorraden gezet. Dit betekent een toename van 3,5% ten opzichte van de week ervoor. De markt gaat weer vooruit na een rustige vakantieperiode die volgde op de magere periode tijdens de start van de coronacrisis. Het aantal ORB’s (voorraadregistraties autobedrijven) ligt wel iets (1,6%) onder het niveau van dezelfde week in 2019. Naar verwachting zal het aantal deze week verder toenemen.

Inline Frame URL

Verkopen occasions
Het aantal tenaamstellingen, voornamelijk de verkopen aan particulieren, nam sterker toe, met 6,1% tot een totaal van 25.677 auto’s. Afgelopen vrijdag zijn er voor het eerst in 5 weken tijd weer meer dan 7.000 auto’s op één dag tenaamgesteld. Daarmee ontwikkelt de markt zich goed, en kopen consumenten weer veel auto’s.

Inline Frame URL

Goede cijfers export en Polen koploper
De export loopt ook goed. Afgelopen week lagen aantallen geëxporteerde auto’s elke dag boven het niveau van vorig jaar. In totaal zijn er vorige week 7.482 auto’s geëxporteerd, 11,9% meer dan de week ervoor.

De belangrijkste exportmarkt is Polen. Groei is er vooral in export naar Oekraïne, Frankrijk, Servië en België. Vorig jaar werden er ook veel auto’s naar Libië geëxporteerd, nu ligt dat echter 63% lager. Naar Wit-Rusland worden er sinds een paar jaar al nauwelijks auto’s meer geëxporteerd, dus de onrusten daar hebben nu weinig gevolgen voor Nederlandse exporteurs.

Inline Frame URL

10% meer APK's: goed vooruitzicht
Het aantal APK’s was fors gedaald sinds begin juni, en kruipt nu weer op. Er werden vorige week 141.732 APK’s uitgevoerd; 9,5% meer dan de week ervoor. Dat is nog altijd 15% minder dan wat er in een gewone week, buiten de zomer, wordt gedaan.

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact op met Danny Miedema via 06 10 89 24 47 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op