nieuwsbericht

Welke kentekendelen zijn nodig bij export?

Wij krijgen vaak de vraag welke kentekendelen nodig zijn om een voertuig op export te zetten. Maar ook welke nodig zijn voor een probleemloze registratie in het buitenland. Om problemen bij registratie in het land van bestemming te voorkomen, beantwoorden we deze vraag graag!

Om een voertuig te kunnen exporteren, is één van de volgende document-combinaties nodig:

  1. Papieren kentekendelen: deel I, deel IB en deel II/overschrijvingsbewijs
    (indien het voertuig vóór 01-01-2014 voor het laatst op naam is gezet)
     
  2. Een kentekencard met bijbehorende tenaamstellingscodes
     
  3. Een tijdelijk documentnummer met tenaamstellingscodes


Maar let op: geregeld gebeurt het dat autoriteiten in het buitenland oude kentekenbewijzen (optie 1) of een tijdelijk documentnummer (optie 3) niet accepteren en de koper dus tegen een probleem aanloopt bij de registratie. In zo’n geval dient er bij de RDW een kentekencard achteraf aangevraagd te worden, wat extra kosten en tijd met zich meebrengt.

Om ervoor te zorgen dat de registratie in het land van bestemming zo soepel mogelijk gaat, raden we aan om vóór de export alvast een kentekencard aan te vragen bij de RDW. Dit gaat heel gemakkelijk via deze link. Je buitenlandse koper is hier enorm mee geholpen!

Meer weten?
Bekijk de historie van de kentekenbewijzen hier. Wil je meer weten over de benodigde kentekendelen bij export of bij registratie in het buitenland? Neem dan contact met ons op via info@vwe.nl of 088 – 893 7001.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op